Analytiker: Billiga ultratunna bärbara datorer driva konstruktionsgränserna, sprucken plast

Kollat ​​en tunn och ljus laptop nyligen? Du vet, det slag som vanligtvis kommer prefix med “Macbook Air killer” tag?

Var försiktig med vad du önskar.

Broadpoint Amtech analytiker Doug Freedman sade onsdag till denna webbplats bidrags Brooke Crothers att vissa PC-tillverkare upptäcker gränser för hur tunn en billig bärbar dator verkligen kan vara.

Tidiga produktionsenheter byggs i plast, med bottenplattan är plast, är sprickbildning “Freedman sade i intervjun med hänvisning till diskussioner han haft med tillverkare av originalutrustning och och ursprungliga design tillverkare.

(ODM vanligtvis bara leverera “tomma” eller “white label” enheter till OEM, som sedan smetar på sitt eget varumärke.)

Lösningen? Följ Apples bly och använda ett metallskal för att hysa systemet, Freedman sade i en forskninganteckning ut onsdag morgon. Just nu, MacBook Air och Dell Adamo är de enda system av metall på marknaden – men Air börjar på $ 1499 och Adamo $ 1999.

Som jämförelse MSI X-Slim 340 – gjord av mestadels plast – säljer för $ 900.

Naturligtvis, med ett metallhölje kommer en högre prislapp. Vilket innebär en “Macbook Air killer” blir betydligt mindre konkurrenskraftiga funktions för-funktionen pris för pris, med de dyrare ultratunna bärbara datorer som redan finns på marknaden.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Konstruktionsgränserna är en så känslig fråga som Intel gjorde ett uttalande onsdag säger att fallet problemet Freedman hänvisar till har ingenting att med Intel-processorer, Crothers rapporter.

“Case design frågor rapporterats hittas av en ODM, inte konsumenterna, i början av produktionsenheter för ultratunna bärbara datorer har ingenting att göra med Intel-processorer som helst. Vi vill vara klart att detta inte är en CPU design fråga”, sade Intel i ett uttalande.

Freedman skriver att ODMs och OEM försöker ta ut bärbara datorer baserade på Intels “CULV” eller konsument ultralåg spänning, teknik i ett försök att överbrygga klyftan mellan den varma (men powered och undermåliga) netbookmarknaden och traditionella bärbara datorer. Den dyra tunn-och-ljus på marknaden använder nu ultralåg spänning, eller ULV, tech.

På konsumentsidan, det är därför vi ser datortillverkare (Samsung, Lenovo) utpumpning större 11- och 12-tums Atom drivna, Nvidia Ion-baserade netbooks snarare än ULV Pentium / Celeron / Core 2-system.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under