Android Pay meddelade: Låt Googles mobila plånbok förvirring fortsätter

; Google I / O igång idag och som webbplatsen Kevin Tofel skrev Google försöker återigen att fungera som din digitala plånbok. Problemet är att den nya Android betalkanal är sannolikt att bara fortsätta att förvirra konsumenterna med ett antal lösningar som alla fungerar på olika sätt.

Kevin och jag har använt Google Wallet i år och det har inte varit lätt med bärare komma i vägen, Google ändra funktionaliteten hos plånboken och inkonsekvent stödanordning. Dessa frågor, i kombination med mycket begränsad marknadsföring av Google Wallet har lett till minimal antagande. Jag tror inte att något är verkligen kommer att förändras med Android Pay.

Android Pay kommer snart in på marknaden, medan Google Wallet fortfarande kan installeras på din telefon och ger peer-to-peer-betalningstjänster. För att inte nämna att Samsung Pay är också planerad att starta i sommar. Framtida Samsung-enheter kommer med Android Pay och Samsung Pay, var och en med stöd för olika teknologier med Samsung Pay sannolikt att mer allmänt accepterat.

Tyder på att Apple Pay gör ganska bra, sannolikt på grund av den ovanliga plattform för alla iOS-enheter och den höga nivån på marknadsföringen från Apple. Det ser ut som Google försöker att kapitalisera på Apples marknadsföring genom att namnge denna nya tjänst Android Pay, snarare än Google Wallet, men det kommer att ta mycket mer än ett liknande namn för att uppnå någon form av mätbar framgång.

Den nya Android betalkanal omfattar köpman belöning program och om telefonen har en fingeravtrycksläsare kan du använda det för att hjälpa skydda ditt konto. Jag skulle gärna vilja se en tjänst från Google som är lätt som Apple Pay, men med tanke på Googles meritlista det kommer att ta lite tid att vinna mitt förtroende.

Förra året testade jag både Google Wallet och Apple Pay, hitta dem båda ganska lätt att använda. Jag har inte använt Google Wallet sedan dess, men har fortsatt att använda Apple Pay på en regelbunden basis. Kommer Google någonsin lyckas med en mobil betalning / digital plånbok?

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

De nya funktionerna i Android N, Google spelar social catch-up (igen), Big bet: Maskininlärning, kommer AI att vinnande formel, Google pålar trycket på Apple, Googles startsida fattar avser Amazon Echo, Inside Android Wear 2,0; Android studio 2,2 går förhandsgranskning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Google I / O