Apple: Aussie försäljningen påverkas av ekonomi

Apple CFO Peter Oppenheimer har sagt att ekonomiska faktorer i Australien och på andra håll påverkade resultatet för det tredje kvartalet, och att den inte förväntar sig att detta ändras.

Företaget, redovisar ett resultat tredje kvartalet natten av US $ 8,8 miljarder eller US $ 9,32 per aktie, på inkomsterna av US $ 35 miljarder dollar. Wall Street väntade resultatet av US $ 10,37 per aktie på intäkt av US $ 37,2 miljarder dollar.

Apple sålde 26 miljoner iPhones i sin Q3, jämfört med 35.100.000 sålde under det andra kvartalet som avslutades i mars – en 26 procent nedgång. Det var dock en ökning på 20,3 miljoner iPhones som säljs i juni kvartalet förra året, och antalet mötte sin egen vägledning om försäljning.

När vi frågade, öppnade Oppenheimer upp om vad företaget hade funnit en besvikelse under kvartalet.

“Ekonomin i Europa inte mår bra. Vi anser att detta påverkade våra resultat. Vi såg också några ekonomiska effekter i de naturresursbaserade ekonomier, inklusive Australien, Brasilien och Kanada”, sade han.

Den amerikanska dollarn förbättrades mot olika valutor, däribland den australiska dollarn, sade han, vilket minskade bolagets omsättningstillväxt under kvartalet.

Båda dessa effekter förväntas fortsätta in i nästa kvartal, sade han.

Men hans kommentarer kommer strax efter Reserve Bank of Australia (RBA) guvernör Glenn Stevens gjort en upplyftande tal om hur väl den australiska ekonomin spårar i jämförelse med resten av världen, visar grafer som rankas Australien reala BNP och real BNP per capita jämfört med den USA, Storbritannien och Nya Zeeland. Australien har också en lägre arbetslöshet än dessa länder.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

“Det är rimligt att dra slutsatsen att med tanke på omständigheterna internationellt, har den australiska ekonomin uppvisade mer än acceptabel prestanda under de senaste åren. Denna slutsats skulle stå, om jämförelser gjordes antingen mot de flesta andra länder eller mot vår egen historiska erfarenhet”, säger Stevens.

Även den kinesiska marknaden, på vilken Australien resurser framgång hänger tungt, inte har ökat lika snabbt som det var tidigare, är det långt ifrån kontraktion, sade han.

Stevens sade att även om det finns en allvarlig nedgång i Kina, skulle den australiska dollarn sannolikt sjunka, vilket skulle ge en expansiv impuls till den australiska ekonomin. Ännu viktigare är att de kinesiska myndigheterna svarar med stimulansåtgärder.

Med tanke på Stevens optimism någon av Apples framtida besvikelse i Australien kan ha mer grund i andra faktorer, såsom det faktum att människor kan ha avvaktar med iPhone inköp på grund av rykten om en kommande iPhone release.

“När det gäller iPhone, vi läser samma rykten och spekulationer om att du är om en ny iPhone, och vi tror att detta har orsakat en del paus i kunder som köper. Tidpunkten för tillgången på Intels Ivy Bridge och resulterande rykten om de nya bärbara påverkade vår försäljning i april och maj, “Oppenheimer sade av kvartalet.

Konkurrens kan också vara en faktor. Det har varit levande konkurrens i segmentet från lik av Samsung, som nyligen trumpetade nådde sin, 10 miljoner säljmål för Galaxy S III.

AAP har bidragit till denna artikel.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik