Apple får tjänsteman med iPad mini, uppgraderar iPad igen

Efter månader av spekulationer, Apple officiellt presenterade iPad mini under en mediehändelse i San Jose på tisdag morgon.

: Expertens Apple event levande blogg

Men Apples SVP för global marknadsföring Phil Schiller började med en överraskning när han tillkännagav den fjärde generationens iPad – som var lite av en chock med tanke på den sista infördes först tidigare i år.

Här är några av de uppgraderingar

Men Schiller inte svika någon förväntar sig en mindre tablett, snabbt införa “tunn som en blyertspenna” iPad mini. Här är nedsliten på storlek ner iOS tablett hittills

Schiller tog tid att beskriva hur iPad mini staplar upp mot konkurrens, ropar de direkta konkurrenter i 7-tums tabletten marknaden.

Specifikt anmärka att iPad mini har 35 procent mer display fastigheter än Googles Nexus 7, Schiller fortsatte att 7,9-tums mini är 49 procent större i stående läge och 67 procent större i liggande när det gäller till webbläsaren användning.

Men i slutändan, är den verkliga konkurrensen inom detta segment av tabletten marknaden kommer att komma ner till prissättning.

Nya LTE chipset som fungerar på flera nätverk över hela världen, Främre kamera stöder nu Facetime med 720p HD-videoinspelning, 2x snabbare Wi-Fi-anslutning, Nya kablar för SD och USB-anslutning, 10 timmars batteritid, samma konfiguration / prissättning utgångspunkter (dvs. startar vid 16GB Wi-Fi för $ 499, etc.)

Medan Nexus 7 och Amazons Kindle Fire har sänkt prissättning bar under $ 300, börjar iPad Mini på $ 329 för bara 16GB Wi-Fi-version.

Apple öppnar upp förbeställningar denna fredag, och Wi-Fi upplagor kommer att börja skeppa en vecka senare den 2 november länder. Utbyggnaden för 4G versioner kommer att följa vid en senare tidpunkt.

Bilder

 om Apples senaste meddelanden på webbplatsen

7,9-tumsskärm, Dual-core A5-processor, 53 procent lättare än fullstor iPad på 0,68 pund, 7.2mm tunn och 0,68 pounds ljus, 23 procent tunnare än 4-generationens iPad, samma upplösning som 1st- och 2: a-gen iPads : 1024 x 768 bildpunkter, 802.11a / b / g / n Wi-Fi @ 5.2GHz, Facetime HD främre kameran, 5-megapixel iSight bakre kamera, blixt kontakt; 10-timmars batteritid, Ny smart Skydd för iPad mini; Finns i vitt och “skiffer svart” – ingen aluminium gångjärn, allt ett matt material; LTE alternativ

Apples Mac flyttar dra nytta av Windows 8 hårdvaru osäkerhet, Apple mediehändelse: Med siffrorna, Apple event galleri: iPad mini presenterade ny hårdvara, Apple lunkar ut 13 “MacBook Pro med Retina, uppgraderar Mac Mini, iMac

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik