Apples iCloud push-posttjänst återställd i Tyskland

Med hänvisning till en 2007 presentation av jobb, en tysk domstol slår ner ett patent för iOS “gummibandseffekten.

Tack vare en ny tysk appellationsdomstol dom, kan icloud användare i Tyskland nu åter använda driva postmeddelanden, efter ca 18 månader att göra utan.

Apple, avstängd iCloud push e-tjänster, i landet i februari, efter en tysk domstol beviljat ett permanent förbud mot tjänsten i ett rättsfall som väckts av Motorola, som hade hävdat att funktionaliteten var liktydigt med ett intrång på ett av sina 1990 -era patent.

Sedan dess har Apples supportsida informerade icloud användare i Tyskland som driver e-posttjänst var tillgänglig, och rådde dem att i stället göra det möjligt pull postmeddelanden, i vilken en anordning kontrollerar e-post vid bestämda tidpunkter. Apple lovade att överklaga beslutet och sade att Motorolas patentkrav var ogiltigt.

Nu, enligt en Apple tjänsten anteckning skrivit den 1 oktober, kan icloud push postfunktioner återigen används av kunder i Tyskland. Anledningen, enligt patentexpert Florian Mueller, är att en tysk domstol överklaganden tillfälligt har hållit Motorolas föreläggande, i utbyte mot en € 100m obligation från Apple. Domstolen kommer att fortsätta att undersöka fallet, att komma till ett permanent beslut.

Domen kommer i kölvattnet av flera andra bakslag för Motorola, i en global inriktning av företaget att processa push mail patentkrav. I maj förra året, en tysk domstol, stoppat en liknande försök av Motorola, för att genomdriva en påstående om push-postfunktion i Microsofts Exchange och Hotmail tjänster patentintrång. En liknande dom meddelades av en brittisk domstol i december i ett fall som involverar Microsoft återigen väckts av Google-ägda Motorola.

Motorola patentet i fråga är en som lämnades in i Europa under 1996, för en uppfinning som underlättade meddelanden genom tvåvägs personsökare.

? Perth cop nås begränsad dator

Hur iOS 7 automatiska app uppdateringsfunktionen är en tickande dataförlust timebomb, Apple ger icloud iOS 7 designen behandling, Apple tillhandahåller information om Touch ID sekretessfunktioner

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Mer på iCloud