ASIC vill arbeta med näringslivet för att stärka säkerheten på nätet

Den australiska Securities and Investments kommissionen (ASIC) arbetar för att uppmuntra samarbete mellan industrin och regeringen i ett försök att förbättra Australien motståndskraft mot onlineattacker.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

I en rapport som släpptes på torsdag, sade den australiska industrin regulatorn man vill hjälpa lokala organisationer att förbättra sin digitala säkerhet motståndskraft genom att öka medvetenheten om riskerna online, identifiera möjligheter för företag att förbättra deras motståndskraft och uppmuntra samarbete.

ASIC rapport 429, Cyber ​​motståndskraft: Hälsokontroll, belyser den internationella utvecklingen inom den pågående kampen mot online-risker som har sett ett ökat fokus på industrin informationsdelning och samarbete mellan offentliga och privata sektorn.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Vi förväntar oss att vår reglerad befolkningen att samarbeta med statliga insatser för att förbättra informationsutbytet för att hantera cyberrisker, samt anmäla berörda myndigheter av en cyberattack “, sade rapporten.” Vi uppmuntrar samarbete med industrin och regeringen för att se till svar på cyberattacker kan vara samordnad och information om risker delas.

ASIC ordförande Greg Medcraft sade att onlineattacker är en stor risk för ASIC: s “reglerad befolkningen”, och som sådan, digital motståndskraft är en allt viktigare fokusområde för uppdraget.

De elektroniska kopplingar inom det finansiella systemet innebär effekterna av en cyberattack kan spridas snabbt – skulle kunna påverka integriteten och effektiviteten i globala marknader, och förtroende för det finansiella systemet “, sade han.” Denna rapport beskriver några “hälsokontroll frågar “för att hjälpa företag över sina cybermotståndskraft – inklusive flaggnings relevanta rättsliga och efterlevnadskrav, särskilt när det gäller riskhantering och utlämnande.

“Vi uppmuntrar företag, i synnerhet när de utsätts för en cyberattack kan ha en betydande inverkan på de finansiella konsumenter och investerare eller marknadsintegritet, att överväga att använda USA: s NIST Cyberframework för att hantera sina cyber risker eller stocktake sina riskhanteringsmetoder, ” han sa.

Inrättandet av NIST Cyberramen följt undertecknandet av Förbättring av kritisk infrastruktur Cyber ​​Executive Order från USA: s president Barack Obama i februari 2013.

Den Executive Order syftade till att göra det möjligt för regeringen att dela mer information med privata branschpartners och utveckla en ny ram för metoder för att minska nätet säkerhetsrisker.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters