ATO integrerar röst biometri i sin mobilapp

Den australiska Beskattning Office (ATO) samarbetar med Nuance Communications att utvidga sin röst biometri autentiseringstjänst till sin mobilapp.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Mer än 1,5 miljoner australier har redan lämnat in en “röstavtryck” för att komma sin contact center, sade ATO, med funktionen infördes 2014. I vad ATO kallar den andra fasen av genomförandet av projektet, kommer skattebetalarna nu också kunna använda sin röstavtryck för att komma åt skattekontorets onlinetjänster via sin app.

Användningen av röst biometri ersätter användarnamn, lösenord och säkerhetsfrågor för att bevisa identitet, med systemet skapar en digital representation av den fysiska egenskaper, mönster, rytm och ljud av en enskild röst.

NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, stora datamängder, Institutionen för sysselsättning blir visuella att fylla australiska jobb

“Den ATO har åtagit sig att leverera en modern digital upplevelse för våra kunder, och återkoppling har visat en överväldigande acceptans av röst biometri i call center, vilket gör det ett naturligt nästa steg för att få denna enkel åtkomst till mobilappen” ATO Assistant kommissionär John Dardo sagt.

Röst biometriska lösningar har gjort autentiseringsprocessen enklare för skattebetalarna och servicemedel via mobilappen ATO. Vi är stolta över att vara den första organisationen att tillhandahålla denna typ av innovativa mobila upplevelsen.

Nuance, en global röst och språklösningar, sa rösten biometri trenden kommer att fortsätta växa, med kunder som vill ha snabbare och enklare tillgång till sina uppgifter.

“I denna föränderliga kundservice ekosystem, organisationer måste ge erfarenheter som är naturliga och intuitiva över flera kanaler för att möta kundernas högre förväntningar och önskemål”, säger Nuance vd för Enterprise för Australien och Nya Zeeland, Robert Schwarz.

ATO: s åtagande att leverera en autentiseringsprocess som är snabbare och smidigare över flera kanaler visar de sätter först sina kunder genom att erbjuda en mer övertygande och effektiv upplevelse.

ATO hävdade att röst biometri ger en högre säkerhetsnivå än lösenord, PIN-koder, säkerhetsfrågor och fysiska tokens, såsom identitetskort. Det sade också att det sparar tid för ATO arbetare, som tillbringar cirka 75.000 timmar varje år verifiera ringer identitet via telefon. Enligt ATO, röst biometri spara cirka 40 till 45 sekunder per samtal.

I september 2014 rapporterade ATO att mer än 30.000 skattebetalarna hade registrerat röstavtryck för att få tillgång till kontaktcentret inom två veckor efter lanseringen av tjänsten efter att ha meddelat funktionen i augusti samma år.

Den australiska regeringen har gjort drag att genomföra biometri som en säkerhetsåtgärd över byråer: I juni förra året lanserade CrimTrac ett anbud att uppgradera sin fingeravtryck biometriska identitetssystem till att även omfatta handavtryck, fotspår, och ansiktsbilder.

Regeringen meddelade också att det skulle spendera AU $ 18.500.000 att fastställa nationella Facial biometrisk matchning Capability för användning av brottsbekämpande och myndigheter från mitten av 2016.

Ansikts biometriska systemet kommer att användas för att dubbelkontrollera identiteter okända personer mot bilder som finns i offentliga register.

“Denna process kommer att påskynda att sätta ett namn i ansiktet av terrormisstänkta, mördare och beväpnade rånare, och kommer också att bidra till att upptäcka bedrägerier som involverar kriminella som använder flera identiteter,” justitieminister och minister för att bistå premiärministern för för kampen mot terrorism Michael Keenan sagt.

Justitiekanslern avdelning (AGD) hade sagt i augusti att förmågan var avsedd att ersätta manuella ansiktsbild delningsarrangemang mellan departement och myndigheter, med den australiska federala polisen, utrikesministeriet, Institutionen för invandring och gränskontrollmyndigheter (DIBP ), den australiensiska säkerhets underrättelsetjänsten, försvarsdepartementet, och AGD under överinseende av AusCheck den första att få tillgång till systemet.

Stillbilder från registreringsskylt kameror och CCTV kan också delas.

Keenan säker på att biometrisystemet skulle ha “starka integritet garantier”, som faller inom ansvarsområdet för Privacy Act.

Samtidigt, Northern Territory Polisen meddelade också ett partnerskap med NEC Australien för att integrera ansiktsigenkänning-erkännande teknik för sin databas av fotografier, CCTV bilder och videor tagna från telefoner, kroppsburna kameror och drönare.

I december AGD överens om att 16 rekommendationerna i en preliminär bedömning att upprätta en nationell Facial biometrisk matchning Capability (NFBMC) i mitten av 2016.

Rekommendationerna ingår stärka säkerhetsåtgärder genom att utveckla rutiner för avtal om datadelning, som överensstämmer med de australiska sekretessprinciper och begränsa mängden av metadata som kommer att samlas in för att inkludera ändamål och tillstånd, transaktionsnummer, och den begärande och mottagande organ.

“Det gör att brottsbekämpande och utvalda myndigheter att dela och matcha fotografier på identitetshandlingar såsom pass för att stärka identitetskontroll processer, samtidigt som en stark integritet garantier”, säger Keenan.

Migrations Ändring (Förstärkning Biometrics Integrity) Bill 2015 [PDF] infördes också till parlamentet i mars i syfte att förhindra inhemska terroristhot genom att möjliggöra insamling av biometriska data, inklusive fingeravtryck och iris från människor som anländer och avgår genom SmartGate system genomförs i alla australiska internationella flygplatser.

Fem månader efter dess införande var Privacy konsekvensanalysen i den föreslagna lagstiftningen som lagts fram till senaten, men rapporten har ännu inte publicerats.

Före ingivande hade många senatorer fortsatt förhör sekretess konsekvenser, särskilt när det gäller avsaknaden av en mekanism för drabbade individer att meddelas om deras uppgifter blev föremål för en sekretessbrott.

Lagen Rådet Australien har också tidigare hävdat att det var ett privatliv risk för att lagra en så stor bank av personuppgifter, vilket kan vara en guldgruva för hackare.

Integritetsfrågor är särskilt relevant med tanke på DIBP historia överträdelser, med den federala domstolen i september finna att dess bedömning av ett brott inverkan hade varit “förfarande orättvis”.

I februari 2014 hade avdelningen av misstag publicerat uppgifter om nästan 10.000 asylsökande, inklusive deras fullständiga namn, födelsedatum, kön, nationalitet, perioder av förvar invandring, platser, båt ankomstinformation, och skälen till varför en ny aktör klassificerades som med reste till Australien “olagligen”.

Informationen finns på institutionens hemsida för drygt åtta dagar kvar på sitt arkiv plats för 14 dagar, och avlägsnades från båda platserna endast en gång publikation The Guardian hade larmas departementet överträdelsen.

Åsidosättandet skedde på grund av att en anställd DIBP har kopierat och klistrat en Microsoft Excel-diagram i ett Word-dokument, med de underliggande uppgifterna gör diagrammet i Excel sedan inbäddade i Word-dokumentet.

KPMGs undersökning av brott, på uppdrag av DIBP, fann att dokumentet hade visats 123 gånger från 104 IP-adresser innan de dras ned, med en rapport från OAIC november förra året konstaterande att detta utgjorde ett brott mot lagen om integritetsskydd.

“Denna incident var särskilt om på grund av sårbarheten hos de inblandade,” Pilgrim sade vid den tidpunkten.

I april fastställde DIBP en arbetsgrupp i sina egna ansvars och informationshanteringspraxis efter en liknande tabbe där passnummer, födelsedatum, och visum information världens ledare deltar förra årets G20-mötet i Brisbane – däribland USA: s president Barack Obama och Rysslands president Vladimir Putin – av misstag skickas till en medlem av den asiatiska cupen lokala organisationskommittén.

Kontoret av den australiska Information Commissioner (OAIC) ​​avslöjade i oktober att den mest klagade avdelning eller privat företag för FY15 var återigen DIBP, som fick 847 klagomål under året – mer än fem gånger så mycket nästa enhet, som fick 165 klagomål.

Australien är också inställd på att vara utan en obligatorisk databrott regim anmälan fram till 2017 tidigast.

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Institutionen för sysselsättning blir visuellt att fylla australiska jobb