Australien online mobbning bildskärm startar onsdag

Från onsdag, kommer australiska barn som tror att de blir mobbade på nätet kunna ställa barns e-Safety kommissionär Alastair MacGibbon att begära sajter som Twitter och Facebook för att ta bort mobbning innehåll.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Intendenten är avsedd att vara en one-stop shop för australiska barn eller deras vårdnadshavare att lämna in klagomål mobbning innehåll på nätet. Kommissionären kommer att ha rätt att undersöka och försöka få innehållet tas bort om det anses vara mobbning av en specifik australiska barn.

Systemet kommer att delas upp i två nivåer, med den första nivån med en frivillig snabb process innehålls bort för stora sociala nätverk, såsom Facebook eller Twitter, som redan har innehållsflytt system på plats som anges av uppdragsgivaren.

Om primär ett socialt nätverk underlåter att följa förfrågningar under en 12-månadersperiod, då kommissionären kan återkalla sin status ner till grupp 2.

Tier 2 sociala nätverk som inte uppfyller rättsligt bindande meddelanden att ta bort innehåll ansikte civilrättsliga påföljder för AU $ 17.000 per dag.

MacGibbon säkrat jobbet maj inför lanseringen i det nya räkenskapsåret.

Men lanseringen från onsdag blir en mjuk en, enligt Statssekreterare Paul Fletcher.

Han sade att det kommer att bli en klagomål tjänster som är tillgängliga på webbplatsen från i morgon, men en formell lansering kommer att hållas “i veckor framöver”.

Fletcher sade att regeringen levererar på ett vallöfte.

“Koalitionen tog en politik för att öka online-säkerhet för barn till valet 2013 – och vi levererar på vår policy engagemang”, säger Fletcher.

Den “öka säkerheten online för barn” policydokument också ursprungligen ingick planer för en opt-out Internet-filter för alla australier, men dokumentet snabbt drog ner och hade filterpolitik bort bara fem timmar efter det upptäcktes av webbplatsen.

Det kommer inte som Nya Zeeland förbereder sig för att passera lagar som också skulle kräva habitat för att avlägsna “skadligt innehåll”, men skulle också omfatta vuxna, och inte bara barn. Lagstiftningen skulle också göra det brottsligt att skicka meddelanden och efter material på nätet som avsiktligt orsakar allvarlig känslomässig stress.

Det är straffbart med upp till två års fängelse, och NZ $ 50.000 i böter för individer, eller NZ $ 200.000 för företag.

“Vare sig det är på skolgården, på arbetsplatsen eller i hemmet, var som helst är mobbning oacceptabel” Justitieminister Amy Adams sade.

Men verkligheten är att den digitala tidsåldern har gjort syn- och effekterna av mobbning att öka dramatiskt.

Detta Bill hjälpa till att stoppa cybermobbare och minska den förödande inverkan deras handlingar kan ha genom att förenkla processen för att få kränkande material från internet på ett snabbt och proportionerligt sätt.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze