Australiska multinationella skatteflykt lagar för att träda i kraft nästa år

De australiska gröna har röstat med koalitionen för att passera lagstiftning som kommer att se multinationella företag med en årlig omsättning över AU $ 1 miljarder rapport inkomst, skatt och överföra prissättningsarrangemang till den australiska Beskattning Office (ATO), och straffen för skatteflykt ökat.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Enligt de nya lagarna kommer multinationella måste ge kommissionären för skatter med information om den övergripande politiken internprissättning, och den globala fördelningen av inkomster och ekonomisk verksamhet i branschen. Uppgifter om transaktioner mellan varje australiska-baserade dotterbolag och dess tillhörande utländska företag, tillsammans med det överförda beloppet och verksamhetens resonemang för sina internprissättningsbestämningar kommer också att krävas.

Maximistraffet för ett företag befunnits har deltagit i ett skatteundandragande kommer att vara 120 procent av det belopp som skall betalas, när du använder en vinst skiftande systemet kommer att locka maximalt 60 procent straff. Påföljder minskas om företagen avslöja deras handlingar före eller under prövning, eller om dess ställning är “skäligen diskutabel”.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Det förväntas att mellan 800 och 1200 multinationella måste rapportera med 30 till 50 företag som har sitt huvudkontor i Australien.

I sin motivering, sade att regeringen tekniken hade gett upphov till ökade skatteflykt möjligheter, och tillät företagen att samordna centralt när du flyttar tillgångar och funktioner i olika länder.

“Utvecklingen inom teknik har också inneburit att immateriella tillgångar (såsom immateriell egendom) blir allt viktigare att värdet av länder. Till exempel, en stor del av värdet av digitala företag ligger inte i deras materiella tillgångar (fabriker, lagerlokaler, maskiner, och så vidare), men i sin mjukvara, “det sagt.

Till skillnad från materiella tillgångar, immateriella tillgångar som immateriell egendom lätt flyttas mellan länder. Dess rörlighet och det faktum att det kan vara mycket svårt att värdera innebär att immateriella rättigheter kan användas för att tratt vinst över hela världen, från hög skatt till lågskatteländer, utnyttjar kryphål i det internationella skattesystemet längs vägen.

Trots att dess ändringar tidigare röstas ned av regeringen i representanthuset, De gröna slagit sig ihop med koalitionen att passera räkningen.

Detta är en enorm fördel för skattetransparens “, säger australiska gröna ledaren Richard Di Natale.” Om vi ​​inte hade fått denna proposition passerade i dag, skulle multinationella företag har haft en annan helåret inte behöva avslöja sin skatt på land för -country basis.

Idag har vi öppnat en spricka av ljus i dessa tvivelaktiga metoder, men det finns mycket mer att göra.

Lagarna är den australiensiska regeringens genomförandet av rekommendationerna från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) från sin G20-uppdrag bas erosion och vinst växling (BEPS) projekt. Under BEPS, OECD räknar med att återvinna så mycket som $ 240.000.000.000 i förlorade intäkter varje år genom tvivelaktiga skattepraxis över hela världen, som den påstår utgör upp till 10 procent av de globala skatteintäkterna från bolagsskatten.

Den australiska regeringen inte säga hur mycket skatteintäkter man förväntar att vinna de nya lagarna.

I augusti, visade det sig att AU $ och med den 31 miljarder kanaliseras från Australien till Singapore i ett år med 10 multinationella företag.

Det måste finnas konsekvenser för dessa företag, för vad de gör, “Jason Ward, som var en del av en koalition som sökte informationsfrihet dokument över bolags Australiens skatteflykt, sade på den tiden.” Det är inte olagligt, men det är helt omoraliskt.

Några dagar senare, rekommenderas en parlamentarisk rapport att den australiska regeringen att företag som konkurrerar om statliga kontrakt säga där de beskattas, samt namnge och shaming bolagsskattesmitare.

Enligt vittnesmål på en australisk senat utredning skatteflykt i april tech jättar Apple, Google och Microsoft alla medgav att de höll på att granskas av ATO.

Under förhandlingen Apples Australien vd Tony kungen hävdade att inte veta av den så kallade dubbel irländska holländska sandwich process för att minimera beskattning för multinationella företag.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard