Avaya meddelar flexibla Collaborative Cloud UC offer

Avaya tillkännagav idag en uppsättning Collaborative Cloud erbjudanden som syftar till att göra det lättare för fler typer av organisationer att distribuera Unified Communications (UC), kontaktcenter (CC) och videokonferenser – alla on-demand-tjänster.

hybrid distributioner

Avaya Cloud Enable för Unified Communications och Customer Experience Management. Baserat på Avaya Aura, gör den flexibel, nyttobaserade, OPEX prissättning för CSP så att de betalar på faktisk kundanvändning. Avaya Control Manager möjliggör centralt hanterad flera hyresrätt, Avaya Cloud Enable för Video ger CSP med en skalbar plattform och multi-hyresrätt som levererar driftskompatibla, flera leverantörer mobila videosamarbete. Förbättringar till Elitserien MCU, Scopia Mobile, och Scopia Desktop sträcker BYOD videokonferenser i de flesta endpoints, Avaya Communications Outsourcing Solutions (COS) Express, ett privat moln erbjudande för upp till 500-sits kontaktcenter, kan vara värd Avaya, en CSP , eller kanalpartners – antingen som Avaya eller co-branded tjänster.

Antagandet av UC och CC som en tjänst (UCaaS och CCaaS) ger verktyget baserad prissättning till molntjänsteleverantörer (CSP) så att de kan erbjuda varierande och flexibla förpackningar för många typer av kunder. Detta skapar nya intäktsströmmar för CSP genom att låta dem leverera app integrationer, mobilt samarbete och flerkanaliga kundservice för sina kunder. Och det gör att köpare att endast betala för de IP-baserade kommunikationstjänster de vill ha och behöver.

Detta gör den spirande ge dig egen enhet (BYOD) trend lättare för företag att hantera, eftersom de kan avlasta mer av komplexiteten i mobila och BYOD miljöer till sina moln och tjänsteleverantörer, säger Bruce MacVarish, chef för molnlösningar på Avaya. Utbudet möjliggör CSP att utvecklas och öka företagskommunikation med molnbaserade lösningar, samt ge kompatibilitet mellan leverantörer, domäner och protokoll, sade han.

Striderna i molntjänsten orkestrering krig, US Department of Energy: Proving molntjänsten mäklare modell, AT & T molntjänster som bygger på VMware vCloud Datacenter möts utvecklas affärs krav på avancerad IaaS; Marknadens förtroende för molnet svävar, särskilt bland tjänsteleverantörer, säger North Bridge undersökning, meddelandebuss satsar sin moln-native meddelandetjänst kommer att förbättra konsten att e-postleverans

Santa Clara-baserade Avaya är carving ut fyra leverans- och distributionsmodeller för UCaaS och CCaaS: privata moln / på-lokaler stackar, managed services för tjänsteleverantörer, värd flera hyrestjänster för kanal spelare, och en fullständig mjukvara som a- tjänst (SaaS) moln kapacitet drivs av Avaya fokuserat på mid-market och mindre organisation användare.

Videotjänster mer inriktad mot synkrona videointeraktioner, och inte värd, asynkron video servering, men Avaya erbjuder både. Tänk på det som videokonferenser som en tjänst på begäran, integrerbara i fler mobila enheter och därmed affärsprocesser.

Avayas, drag, liksom med många framväxande molnmodeller, bildar en övergång från CapEx till OPEX, nyttobaserad prissättning och konsumtion. Det ger också lätthet och snabbhet i antagandet, och en enda integration för mervärdes SPs och utvecklare.

Jag räknar med att se fler SaaS affärs apps leverantörer och moln kunniga företag integrera Avayas och andra UC-tjänster i sina webb, mobila och molnerbjudanden. Dessa skulle omfatta sådana förmåner som klicka för att ringa, kundsupport avlyssning punkter, och inbäddade videokonferenser, förs direkt till mer affärsapplikationer, tjänster och processer.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Det kommer att vara nyfiken att se hur hybriddriftsättningar av UCaaS och CCaaS assimileras i andra företag molntjänster som att marknaden mognar. Kommer företag och både SPs försöker bädda in fler UC-funktioner, medan själva styr UC stacken? Eller kommer kommunikation, liksom många andra företagstjänster, vara något de förväntar sig på något moln stack? Eller vad kombination av hosting kommer de föredrar i vilka appar?

En hel del av buller runt hybridmoln låter att vidta de kommunikationsfunktionen och deras integration i beaktande. Samma för stora uppgifter, bör inte alla ostrukturerade data i kommunikation via en del av eventuella analyser blanda? Hur man hanterar det?

Avaya är nu i en kontrollerad frisättning av lösningarna, och räknar med allmän tillgänglighet i tre till sex månader, sade MacVarish.

Tidigare denna månad, meddelade Avaya nya säkerhetsförbättringar för företagssamarbete.

Mer i detalj, de nya och utökade Avaya erbjudanden för CSP är

Avaya Cloud Enable för Unified Communications och Customer Experience Management. Baserat på Avaya Aura, gör den flexibel, nyttobaserade, OPEX prissättning för CSP så att de betalar på faktisk kundanvändning. Avaya Control Manager möjliggör centralt hanterad multi-hyresrätt

Avaya Cloud Enable för Video ger CSP med en skalbar plattform och multi-hyresrätt som levererar driftskompatibla, flera leverantörer mobila videosamarbete. Förbättringar till Elitserien MCU, Scopia Mobile, och Scopia Desktop sträcker BYOD videokonferenser i de flesta endpoints

Avaya Communications Outsourcing Solutions (COS) Express, ett privat moln erbjudande för upp till 500-sits kontaktcenter, kan vara värd Avaya, en CSP, eller kanalpartners – antingen som Avaya eller co-branded tjänster.

Avaya Collaborative Cloud lösningar inkluderar Avaya Collaboration Pods, en portfölj av moln redo, nyckelfärdiga lösningar som är utformade för att förenkla installation och drift av realtidsapplikationer, och AvayaLive svit av offentliga molnbaserade kommunikations- och samarbetstjänster.

 berättelser

Striderna i molntjänst orkestrering krig

US Department of Energy: Proving molntjänst mäklare modell

AT & T molntjänster som bygger på VMware vCloud Datacenter uppfyller föränderliga affärsbehov för avancerad IaaS

Marknadens förtroende för molnet svävar, särskilt bland tjänsteleverantörer, säger North Bridge undersökning

Meddelande Bus satsar sin moln-native meddelandetjänst kommer att förbättra konsten att e-postleverans

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar