Cisco byter namn samarbets appar som WebEx sociala, Telepresence

Cisco omprofilering några av sina befintliga lösningar enligt WebEx paraply, stärka strategier för nätverksjättens för mobil och social samverkan.

Här är en översikt över de nya (eller åtminstone nyligen bytt namn) produkter

Cisco anpassa tidigare Quad och Callway varumärken under WebEx så att företaget kan ge en mer heltäckande och starkare portfölj av webbkonferenser och instant messaging lösningar. Med ett starkare varumärke, skulle den utökade WebEx familjen gör det enklare för användare och IT-avdelningar att välja och välja den sociala samarbetsverktyg från Cisco.

Körs på vad som marknadsförs av Cisco som “världens näst största offentliga moln för företag samarbetsprogram,” dessa WebEx samarbetstjänster kommer också att utnyttja Ciscos globala datacenter att leverera realtidsmolntjänster.

WebEx Social: Tidigare Cisco Quad, Cisco WebEx Social utökar sociala funktioner till de enheter och applikationer, inklusive Microsoft Office, e-post, mobilappar, och webbläsarbaserade videosamtal. Kunderna kan nu också välja hur de vill umgås via på premissen (WebEx social Server) erbjudanden, partner värd (genom Logicalis, ACS och Alphawest) och Cisco-värd molnbaserade lösningar, WebEx Telepresence. Tidigare Cisco Callway, Cisco WebEx Telepresence hanteras lösning som nu erbjuder audio / video stöd för upp till 1080 HD-videoupplösning, en online kundportal, utökat stöd för MX300 / SX20 och en strömlinjeformad beställning och räkningen betala för kunder och partners.

Den uppdaterade och skyltas WebEx social förväntas bli tillgänglig över hela världen i juli.

Bilder via Cisco Systems

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

HP lag med Intel på Gemini extrema energisnåla servrar, ShoreTel sträcker röst, Unified Communications appar smartphones, TomTom utökar Asia Pacific täckning, är inriktad på företag, myndigheter, AT & T riktar Gov’t, sjukvård med on-demand mobila översättning, Mozilla intron ” löjligt enkel hemsida upphovsman: Fingerborg

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera