Coin: språngbräda eller nästa våg av mobil handel?

SAN FRANCISCO — Någon med tid på att läsa nyheter i Thanksgiving helgen kommer oundvikligen snubblar på massor av statistik om hur miljoner och åter miljoner ivriga-bäver kommer att fallande på tegel och murbruk butiker över hela landet under de närmaste dagarna.

Oavsett om valdeltagandet hamnar är ned från tidigare år, alla, från mamma-och-pop butiker, till stor låda återförsäljare, kommer att utnyttja den senaste e-handelstrender, och verktyg för att rymma dem bättre i hopp om att klämma ut extra dollar på samma gång.

Men hur är det verktyg som kan konsumenterna kunde plocka upp på egen hand för att förenkla shoppingupplevelse någonstans året runt? Visst, skulle de uppenbara omedelbara svar vara smartphone och surfplattor appar oundvikligen resulterar i, nytt mönster som kallas “showrooming.

Men vi vet alla om dem.

Är “Maker rörelsen” nästa industriella revolutionen;? Twitter bläck e-handel affär med American Express, Amazon loopar i tredje parts säljare med semester kampanjer, eBay expanderande leverans samma dag karta till 25 städer med Shutl köpa, i framtiden, “smarta” butikshyllorna som känner dina impulser, Studie: “Showrooming” gå fåran inför julhelgen

Snarare finns det en ny metod inte ens på marknaden ännu, redan ta tag i uppmärksamhet av tekniskt kunniga: Coin, en kreditkortsstorlek enhet skröt att kunna sitta i stället för upp till åtta kredit- och betalkort.

En allt-i-ett-enhet för kredit- och betalkort låter både föråldrade och för bra för att vara sant alla på samma gång.

Om du lämnar över ett plastkort just nu, är du aldrig riktigt säker på om det är bedrägeri pågår “, föreslog Coin VD.

När det gäller den tidigare känslan, kan det verka som ett steg bakåt för mobil handel med tanke på hur mycket surr och ansträngning det har funnits svarvning smartphones sig till mobila plånböcker via appar från Isis och Google (bland många andra) att inte tala fortsatt (om än sönderfall) talar om NFC-teknik.

När det gäller hårdvara, utan tvekan Square har haft mest framgång (eller åtminstone uppmärksamhet), men det finns konkurrens i den mobila enheten in- / följeslagare app utrymme från PayPal och Intuit också.

Denna diskussion har pågått under ett par år nu, och inte en enda lösning har visat sig vara skenande hit. Således är dörren fortfarande öppen för fler mobila betalningsalternativ som ska presenteras.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

En enkel utrymme sparare som Coin skulle kunna passa räkningen – åtminstone för en tid.

Naturligtvis med något teknik, det finns gott om frågor – det vill säga när det gäller säkerhet – som måste besvaras först.

Sitter vid Coin San Francisco kontor och utvecklingsutrymme på tisdag, grundare och VD Kanishk Parashar försäkrade att säkerheten är den “högsta prioritet”, medan även quipping han inte att han skulle översvämmas med så många specifika frågor inom de första dagarna offentligt avtäckningen en prototyp.

En programvara ingenjör handel, Parashar tidigare arbetat för eBay innan du flyttar in i PayPal enheten. Han tillbringade också en hel del tid åt att arbeta för startups, som är där Coin föddes.

Som svar på vem som helst som skulle hävda att behöva bära en smartphone inte förenkla saker och ting, Parashar verkar inte avskräckas, argumentera, “Du bär alltid dessa saker i samförstånd som användare i dessa dagar.”

Vad som kan anses föregångaren till Coin var SmartMarket, en numera vikta start som utvecklat en mobil lösning betalningar baserat på geo-stängsel. Konceptet var att handlarna utrustade med iPad tabletter kunde identifiera kunder baserat på sina bilder och sedan helt enkelt ta ut en kund genom att trycka på hans eller hennes bild. Kunderna skulle då få en push-meddelande varnar när de hade debiterats.

“Det var den futuristiska, där-världen-var pågående upplevelse för smartphones”, Parashar återkallas.

Tyvärr uppstod ett scenario hönan och ägget-typen. Parashar beklagade att trots det faktum att “tiotusentals” människor hade hämtat appen, var knappast någon som använder plattformen.

“En köpman såg aldrig en konsument använda det, så att de inte var villiga att anta. Konsumenterna såg inte köpmännen som använder det så att de inte var villiga att byta “Parashar förklaras.

Ut ur denna framkom Coin, som grundades i juni 2012. Efter en inledande sex månader spenderas på prototyper, beskrivs Parashar det senaste året har spenderats på att bygga produkten, lag och investeringar samt få initial dragning. Efter outgrowing Parashar hem och två efterföljande kontorsutrymmen, består Coin team nu av sju heltidsanställda som arbetar ur samma kontorskomplex som inrymmer Dropbox.

Men den verkliga tanknings faktorn tycks ha varit en ny strategi: Hellre än att försöka tillfredsställa alla på en gång, fokusera på kunden och allt annat kommer att falla på plats.

“Det finns ett uttalande som jag alltid säger,” Om du bygger en produkt konsumenterna älskar, alla vinner, “” belägen Parashar, förklara det inträffade till honom att bygga bara för konsumenten så att de inte behöver ändra vanor för att acceptera en ny form betalning.

Han hävdade också att det inte finns någon inlärningskurva krävs på den del av handlarna vara att Coin kan dras precis som ett kreditkort och kommer också att vara redo för bankomater.

Men kanske är det att användarvänlighet som har många kritiker och även nejsägare redan upprörda över säkerheten.

Parashar betonade att Coin är utformad för att göra ett viktigaste för handlaren: Se köpmän att kortet som överlämnas är 100 procent äkta och att konsumenten innehar över Coin faktiskt äger de finansiella uppgifterna.

Om du lämnar över ett plastkort just nu, är du aldrig riktigt säker på om det är bedrägeri pågår “Parashar föreslog. På baksidan, fortsatte han, konsumenterna har “absolut ingen information” när deras bankkort och kreditkort initialt stulna.

Parashar upprepade, “Coin fokuserar på konsumenten Vi försöker skapa en win-win situation för alla spelare.. Köpmän, kortutgivare – lösa problemet hela vägen”

Coin “lindrar detta problem,” Parashar skröt, notering av ett antal säkerhetsåtgärder antingen redan konfigurerad eller på dagordningen innan myntet släpps till de ursprungliga ansökningarna i mitten av 2014.

Till att börja med, lovade Parashar användare kan bara lägga till sina egna kort och det finns inget utrymme för “samma information.” Dessutom, Coin kommer inte att lagra lösenord, och alla data kommer att vara helt krypterad.

Det finns också fortfarande inslag av det geo-staket grunden är att Coin måste vara bundna till kundens smartphone. Om de två skiljs åt, då Coin kommer att vara låst ur bruk. I det fall att smartphone batteri dör, Parashar klargjorde att det finns en knapp på enheten som kommer att acceptera en morsekod stil lösenord, men han noterade att detaljerna fortfarande håller på att utarbetas.

Som svar på vem som helst som skulle hävda att behöva bära en smartphone inte förenkla saker och ting, Parashar verkar inte avskräckas, argumentera, “Du bär alltid dessa saker i samförstånd som användare i dessa dagar.”

Parashar hävdade också att Coin, kommer att skydda användarna från skimmers, enkla maskiner som kan köpas på nätet för bara några hundra dollar och sedan används för att olagligt få kreditkortsnummer i bedrägligt syfte på till synes slumpmässigt. Även om det inte kommer att stoppa brottslingar från att dra korten kommer Coin registrera drar ett omedelbart varna ägarna när bedrägeri misstänks.

Han tillade att när dessa funktioner är redo, kommer Coin vara säkrare alternativ betalningar för både konsumenter och handlare, ytterligare värnpliktens att det kommer att “ta vad EMV gör till USA utan en massiv behov av infrastrukturförändringar.”

När det gäller den mobila handelsmarknaden at-large, Parashar erkände han inte vet alla strategier stora handel och hårdvaruspelare och medgav att slutligen konsumenterna kommer att betala med enheter mer än plast, till stor del delvis på grund av där den bärbara tech utrymme går.

För nu, pekade Parashar att Coin är riktade mot “early adopters” och “främre änden av tekniken världen.” Han anges också att Coin endast fokuserar på den amerikanska marknaden under överskådlig framtid, antyder att 200 miljoner kortinnehavare är tillräckligt att börja.

Parashar upprepade, “Coin fokuserar på konsumenten Vi försöker skapa en win-win situation för alla spelare.. Köpmän, kortutgivare – lösa problemet hela vägen”

Mynt är på väg att släppa sin första modellen ut till sommaren 2014. Enheten kommer detaljhandeln för $ 100, men de tekniskt kunniga early adopters kan reservera en för halva priset, om de tillämpas i de kommande två veckorna.

För en närmare titt på hur Coin fungerar, kolla in promo videon nedan

Headshot via Coin

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet