Daglig kopp: Apple försäljning avslöjad, Yahoo ögon Twitter ledn

Helgen är över, OS är slutbehandling upp och det är ännu en måndag. Här är vad som hände under de senaste två dagarna.

Apple är knappast den mest öppna företag i den bästa av tider, men en bieffekt av företagets globala patent krig mot Samsung är att båda tvingas lämna en mycket mer information än de normalt skulle vara bekväm med. Apples försäljningssiffror i Australien, som har lagts fram i den australiska federala domstolen har markerats som konfidentiellt, vilket innebär att irriterande journalister inte kan få tag på dem. Detta är inte fallet i den, USA, där anmälningar under helgen i detalj exakt hur många iPhone, iPad och iPod Touch-enheter Apple har sålts sedan 2007.

Mellan 2007 och slutet av Q2 2012 har Apple sålt 85,9 miljoner iPhones och 46,5 miljoner iPod Touch-enheter i USA, vilket motsvarar 50.700 miljoner runt US $ i intäkter. Företaget har sålt 32 miljoner iPads i USA sedan 2010, att lägga upp till totalt US $ nitton miljarder dollar i intäkter.

Samsung, som jämförelse, har sålt drygt 6 miljoner Galaxy S och Galaxy S II-enheter i USA sedan 2010. Den ursprungliga Galaxy Tab sålt över 725.000 enheter, med 585.000 Galaxy Tab 10,1 enheter sålda och 125.000 4G versioner som säljs. Totalt såldes endast 1,4 miljoner tabletter.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Det har blivit klart varför Apple skulle kunna överväga en 7-tums version av iPad, enligt; en färsk undersökning, 21 procent av dem sade att de skulle överväga att köpa en mindre iPad för sina barn. De flesta verkar hårdare på att få sina händer på iPhone 5 första, dock.

Yahoos nya vd Marissa Mayer är enligt uppgift närmar, Twitter huvud av internationella marknader Katie Jacobs Stanton, att få Yahoo tillbaka till media spelet.

Den senaste Chrome webbläsare för Windows, sandlådor Flash, som förhoppningsvis kommer att minska antalet gånger du ser Flash krasch med cirka 20 procent. Detta är jag säker på, kommer att vara en välkommen lättnad för många människor.

Microsoft är, prepping nio korrigeringar för Patch tisdag, inklusive fem korrigeringar för kritiska säkerhetsbrister i Windows, Internet Explorer, Office, SQL Server, Sever Software och utvecklarverktyg.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig