Data analys är där “magiska” händer: Gartner

Tesco och Netflix var några bolag som är noterade utanför av Gartner som utnyttjar analys att hjälpa till med sina affärsbeslut drift.

I sitt tal vid toppmötet Gartner Business Intelligence i dag i Sydney, Gartner hantera vice vd Ian Bertram sade magin sker inom affärsmodeller med hjälp av analys, notera att organisationer som behandlar informationen som en tillgång betydligt belönas ur en budget perspektiv genom att bli marknadsledare.

Bertram sade också att medan data för närvarande kallas “big data”, 2015, kommer det bara vara “data som vanligt”, och det kommer från bärbara enheter. I själva verket har Gartner förutspådde att år 2020 kommer konsumentdata som samlats in från bärbara enheter köra 5 procent av omsättningen.

“Konsumenterna kommer att börja bry sig om Analytics för att förbättra sina egna liv, inte bara företag”, sade han, med tonvikt på att analyser kommer att vara det viktigaste för sjukvården framöver.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Gartner anser också att 2016 kommer 25 procent av affärsanalys distributioner vara i form av abonnemang till molnet, inklusive affärsanalys plattform som en tjänst och affärsanalys software as a service. “Cloud kommer att bli en naturlig miljö för affärsanalys,” säger Bertram.

På baksidan, Gartner vice VD för forskning Frank Buytendijk varnade för att företag måste förstå de utmaningar som med stora uppgifter. De tre utmaningar som organisationer står inför när det gäller stora uppgifter, enligt Gartner, är att veta hur man får värde ut från det (56 procent), följt av att definiera strategi (41 procent), och erhålla färdigheter (34 procent).

Buytendijk sade också att det är viktigt för företag att behålla kontrollen över den teknik de använder för att analysera data, innan man går över “creepy line” att invadera konsumenternas integritet.

Det är inte lätt, låt oss inse det, vi är inte alla mycket bra på att beräkna värdet av data “, sade han.

Lättanvända verktyg betyder inte att det leder till bättre beslut, om du inte vet vad du gör, kan det leda till spektakulärt misslyckande.

Stöd den här punkten, Gartner förutspår att 2016 kommer 25 procent av organisationer som använder konsumentdata inför rykte skador på grund av bristande förståelse för informations förtroende frågor.

Gartner forskningsledare Lisa Kart överens, säger att medan framtiden för att fatta affärsbeslut med hjälp av data är inte svart och vitt, det finns fördelar. Det kan leda till större flexibilitet, bättre resultat och större samtal, särskilt när det finns öppenhet och data delas över ett företag.

Bara inte gå överbord, och se till att det finns en upptrappning process när det gäller analysen datorn gör, se till att det finns en manuell omställning, och veta när man ska dra ur kontakten på teknik, “henne varnade.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin