Kostnadsbesparingar lönar sig för Dell, IT-utgifterna, efterfrågan “utmanande”

Dell tredje kvartalet var en mixed bag. Intäkter minskade bland svag efterfrågan, men resultatet var bättre än väntat med bred marginal. Utsikterna var “utmanande” som förväntat.

Företaget redovisade tredje kvartalets resultat på $ 727.000.000, eller 37 cent per aktie, på intäkter på $ 15,16 miljarder dollar. De goda nyheterna: Resultat handily toppade uppskattningar av 31 cent per aktie. De dåliga nyheterna: Omsättningen minskade med 3 procent från ett år sedan och under $ 16,2 miljarder analytiker väntade, enligt Thomson Reuters. Uppskattningar var vätska som ledde fram till Dells rapport. Till exempel, FactSet Research förutspådde resultat av 33 cent per aktie.

VD Michael Dell i ett uttalande konstaterade att bolagets “affärsmodell anpassar sig snabbt till ekonomiska förändringar, även den typ av betydande utmaning som vi såg under det tredje kvartalet.” Dell sade att mer än en tredjedel av omsättning och resultat kommer från servrar, lagring, tjänster och programvara och kringutrustning. På ett konferenssamtal, Dell sade att företaget gjorde “betydande framsteg” på sina initiativ och är ute efter att “återta kostnadsledarskap.” Målet är att vara en “starkare mer flexibel företag”, säger Dell, som lade till företaget är ute efter att vara konkurrenskraftiga på kostnader i detaljhandeln kanal och ledande inom direktförsäljning. På företagssidan av verksamheten, Dell sa att det breddar sin server och lagring line-up för att nå fler kunder.

Visning: Dell: Hur illa är det?

Dell tredje kvartal konsument intäkter ökade med 10 procent till $ 2,8 miljarder kronor den kommersiella verksamheten var ned 6 procent till $ 12,3 miljarder kronor (klicka för större diagram).

Så hur gick Dell förbättra rörelseresultatet 22 procent med marginaler på 18,8 procent? Företaget fick en motvind från lägre komponentkostnader och kostnadsbesparingar. Dell avslutade tredje kvartalet med 2.200 färre arbetare än en fjärdedel sedan. I sin resultatpresentation, Dell belyste hur det planerar att skära ner funktioner till de som är högt värde, använda bättre prissättningsmodeller för att öka marginalerna och rikta detta arbete – en 7-steg “design till värde” process – med marknadsföring.

Dell budskap: Företaget kan anpassa sig. Chefer hävdar att Dells direkta modell kan göra det möjligt att justera snabbare än konkurrenterna. Men det finns några varningar: Dell hade negativt kassaflöde från rörelsen $ 86.000.000 under kvartalet. Här är vad Dell lyfta på sin telefonkonferens

När det gäller utsikterna är det mer av samma från Dell

Dell tror att den globala IT efterfrågan från slutanvändaren kommer att fortsätta att vara utmanande. Mot denna bakgrund kommer bolaget att fortsätta att fokusera på att förbättra konkurrenskraften, sänka kostnaderna och förbättra sin blandning av produkter och tjänster för att optimera likviditet, lönsamhet och tillväxt. Företaget kommer att fortsätta att medföra kostnader som anpassar verksamheten för att förbättra konkurrenskraften, minskar antalet anställda inom vissa områden och investera i infrastruktur, tillväxtmöjligheter och förvärv.

Med siffrorna

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Kommersiell efterfrågan definitivt sjönk för Dell.

Dells konsument företag visar tecken på liv med det bästa rörelseresultatet i 13 kvartal ($ 112 miljoner). Dell hoppas att sälja fler konsumentdatorer direkt eftersom det minskar kostnaderna och utökar sin detaljhandels fotavtryck (klicka för större bild).

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Dell skär sina cykeltider.

Under ytan är Dell bild lerig (klicka för att förstora diagrammet nedan). Under det tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet bästa Dell kunde göra var att stanna platt på inkomster (bärbara datorer). Över hela linjen, Dell såg sekventiella intäktsminskningar med stationära datorer, servrar och nätverk som tar den största hit kvartal till kvartal. Globalt minskade intäkterna kvartalen 11 procent i Nord- och Sydamerika och Asien.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september