3D utskrift marknaden träffar $ 3.3b världsomspännande

3D utskrift marknaden har genererat intäkter på totalt US $ 3,3 miljarder förra året, en ökning med 34 procent från 2013, eftersom priserna sjunker och fler konsumenter gör sitt första köp i detta segment.

Enligt marknadsundersökningsföretaget Canalys, var nästan 133 tusen 3D-skrivare levereras globalt under 2014, en 68-procentig ökning jämfört med föregående år. Intäkter från marknaden ingår tillhörande material och tjänster.

Canalys ‘analytiker Joe Kempton sa: “Julhelgen såg mest betydande tillväxt, särskilt inom konsumentsegmentet, med många användare köper sin första 3D-skrivare En kombination av fallande priser, ett bredare spektrum av tekniker som erbjuds, och förbättrad utskrift. hastigheter hjälpt bränsle denna efterfrågan. ”

Analysföretaget uppskattar att tre fjärdedelar av 3D-skrivare levereras i fjärde kvartalet 2014 var prissatta under US $ 10,000. Enbart detta kvartal översteg de totala intäkterna på marknaden US $ 1 miljard euro för första gången i ett kvartal, med några 41.000 3D-skrivare sändas över hela världen. Detta motsvarade en 24 procent klättra jämfört med föregående kvartal.

Amerika stod för 42 procent av de totala inköpen, följt av EMEA: s 31 procent och Asien-Stillahavsområdet på 27 procent.

konsument och prosumer 3D-utskrift lågprisflyg från har gjort språng i fråga om teknisk förmåga, inklusive de som kommer genom gräsrotsfinansiering portaler som kicken “, konstaterade Kempton.” Dessa konsument skrivare brukade vara nästan uteslutande material extrudering enheter, har vi sett stora tillväxttakten i karet polymerisation segmentet som priserna har sjunkit, vilket innebär fler alternativ för konsumenterna.

Han tillade att stora aktörer som MakerBot och Ultimaker såg betydande tillväxt, liksom kinesiska leverantörer som XYZPrinting, som klockade “betydande ökningar” i leveransnummer. Han noterade att de kinesiska tillverkarna hade gynnats av att producera “konsumentvänliga 3D-skrivare på imponerande låga prisklasser”.

Canalys “vice vd för analys Rachel Lashford sa:” Många 3D tryckerier har börjat att rampa upp utgifterna för forskning och utveckling för att förbereda sig för HP: s flytta in i marknaden 2016. Men vi har också sett de mer traditionella teknikföretag börjar att hitta deras syfte på marknaden också. ” Lashford noterade att Intel, till exempel, levererade sin i7 processor för HP: s kommande Multi Jet Fusion skrivare, samt att genomföra sina 3D RealSense kameror i smartphones och surfplattor som Dell Venue Pro 8000.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Kempton konstaterade vidare att nya spelarna in på marknaden med den fallande kostnaden för inträde och ny teknik fortsätter att dyka upp på en regelbunden basis. Marknadsaktörer som skiljer sig med unika material tryckegenskaper, tekniska förmåga och förbättrad utskriftshastigheter hade utlöst mediernas intresse och kan bli förvärvsobjekt.

Han tillade att Canalys väntade 2015 att se den största antal förvärv i 3D-utskrifter utrymme hittills.

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

Skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, hårdvara, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, 3D Printing, Bioprinting ben och muskler:? De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer, hårdvara, Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

Bioprinting ben och muskler: De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer

? Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX