APAC driver kontaktcenter tjänster tillväxt

Företag spenderar att förbättra sina kontaktcentertjänster, med Asien-Stillahavsområdet inspelning en ökning i kontaktcenteragent säten 9,7 procent till 2,5 miljoner år 2011. Regionen kommer också att visa den högsta tillväxten i den globala kontaktcenter outsourcing under 2012 och därefter, drivs av den inhemska efterfrågan, enligt Frost & Sullivan.

Analysföretaget släppte sina slutsatser på torsdag, säger att Asiens contact center industrin kan förvänta sig en ljus framtid som agent platser förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 8,1 procent till 4 miljoner 2018. Samtliga tillväxtmarknaderna i regionen förväntas upprätthålla tvåsiffrig tillväxt under perioden mellan 2012 och 2018, lagt till det.

Asien-Stillahavsområdet kommer också att visa den högsta tillväxten i den globala kontaktcenter outsourcing under 2012 och därefter, med en stor del av tillväxten drivs av den inhemska efterfrågan, särskilt från telekommunikation och bank- och finanssektorn. Detta beror på att fler inhemska Enteprises fokuserar på att tillhandahålla kvalitet kundservice, som kommer upp graden av konkurrens på tillväxtmarknader.

“contact center ägare i Asien-Stillahavsområdet kommer att kreditera de flesta av sina framgångar till regionens stora och billig arbetskraft pool med stor engelsk och regionala språkkunskaper, fast infrastruktur och kulturella likheter med västvärlden”, säger Krishna Baidya, industri chef på Frost & Sullivan.

Detta kan emellertid snabbt tillväxt i antalet kontaktcenter outsourcers leda till att marknaden mättnad. Redan länder i Singapore, Hong Kong och Taiwan visar tecken på mättnad och är på den högre änden av tillväxtkurvan.

Låga löner orsaka högt agent attrition, Studien visade också att medan agent platser kommer sannolikt att öka i hela regionen, organisationer försöker att minska kostnaderna genom att undertrycka dessa medel löner kommer att leda till högre industrin personalomsättning jämfört med andra marknader.

Baidya sade att outsourcing företag nu inser vikten av att ha välutbildade och välbetalda medel, alltså emot trenden av Enteprises investerar mer på systemuppgraderingar än att utrusta sina kontaktcentraler.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst