Applied Micro, Canonical anspråk första ARM 64-bitars produktionsservern programdistribution

För ett par år nu, har AMD har sagt att 64-bitars ARM chips – ja dessa processorer du vanligtvis tänker på som driver din smartphone eller surfplatta – kommer att spela inte bara en, stor roll på servrar, men på datacenter och moln också.

Apple lanserar iPhone 7: En brygganordning för 10-årsjubileum iPhone i 2017, Apple syftar till att göra Apple Watch mer engagerande, iPhone 7 och iPhone 7 Plus: Nya funktioner höjdpunkter, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden

Den 30 maj, Applied Micro Circuits Corp. (AMCC) och Canonical, Ubuntu Linux moderbolag, kommer att försöka visa att är verkliga tekniken inte vaporware på en före Computex demo i Taiwan.

Specifikt, kommer de två företagen försöker visa upp Icehouse, den senaste Openstack moln frisättning med användning av, Ubuntu 14.04 Long Term Support (LTS), i en KVM virtualiserad miljö som körs på en X-Gen-baserad server rack.

ARM-server armé revs upp på Open Compute Project powwow, Dell demo 64-bitars ARM-server, vad AMD: s ARM strategi innebär för persondatorer, servrar, AMD satsar ARM, server chip erfarenhet innebär marknaden vinster, Ubuntu Linux satsningar på ARM-servern, Openstack s top operativsystem: Ubuntu Linux

X-genen är en ARMv8 64-bitars server-on-a-Chip paket som körs på upp till 2,4 GHz. Den kombinerar 10/40 Gigabit mixed signal I / O med vad AMCC kallar en företagsklass minnessystemet. Jämfört med x86 arkitekturer hävdar AMCC att det ger fyra gånger processorn tätheten samtidigt som du använder mindre än 50 procent av kraften och leverera jämförbar till bättre prestanda.

I demonstrationen, kommer de två företagen att distribuera den Openstack / Ubuntu stack använder Canonical egna DevOps programmet Juju och Metall-as-a-Service (Maas) att orkestrera applikationer, databaser och tjänster.

Förutom att helt enkelt sätta upp molnet kommer paret att skicka sådana molnapplikationer som Elasticsearch, SugarCRM, Kibana, Logstash, Hadoop och Mediawiki. Poängen är att visa att ledande scale-out molntjänster är redo att köras på 64-bitars ARM-arkitekturen.

Vi är glada att kunna erbjuda den första ARM 64-bitars server-on-a-chip produktion kisel med full certifiering för Ubuntu 14.04 LTS, inklusive alla relevanta serverbelastningar och verktyg för att tillåta kommersiella hyperscale distributioner på X-Gene, “Applied Micro vice President Gaurav Singh sade i ett uttalande. “X-Gene plus Ubuntu erbjudande: företag kan nu fånga stora TCO besparingar för sina scale-out datacenter.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Canonical vice ordförande i Hyperscale Christian Reis sade: “Vi har levererat till ARM ekosystemet förmågan att orkestrera serverbelastningar i stor skala X-Gen och Ubuntu ger en perfekt plattform för företag som överväger hyperscale distributioner. Enastående prestanda, störande ekonomi och helt automatiserad förvaltning.”

Efter demo kommer flera Taiwan-baserade ursprungliga designtillverkare (ODM) ta steget. Det ser ut som ett löfte om 64-bitars ARM-servrar är äntligen börjar realiseras.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar