Australia Post på $ 700m system moderniseras

Australia Post avgående vd Graeme John har meddelat den nationella posttjänsten plan att investera $ 700.000.000 under tre år i nya IT-system.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

“Under de senaste månaderna, har styrelsen godkänt nästan $ 700.000.000 värde av investeringar i framtiden för Australia Post. Nu är det rätt tid att lämna över till en efterträdare som kan styra företaget genom nästa fas i sin utveckling,” John sade i dag i ett uttalande som han meddelade hans avgång.

Post jätte hade redan flaggat sin framtida leverans design femårsprogram, som kommer att se det att investera i nya streckkod sorterare, optisk teckenläsare (OCR) skannrar, och postsorterings mjukvara och hårdvara.

Under de senaste åren Australia Post har också gjort ansträngningar för att utvidga sin verksamhet till digitala postleveranstjänster, Document Imaging och business process outsourcing, och har även förvärvat elektroniska dokument tjänster dotterbolag, såsom Decipha och PrintSoft och dess joint venture med Wellcom för iPrint digital posttjänst.

Chief Information Officer Wayne Saunders har också varit på väg upp Australia Post SAP moderniseras, som såg det spendera $ 111.700.000 förra året. En central del av detta har varit dess postpaket spårningssystem, som lanserades i slutet av förra året. Moderniseras pågår.

Det är inte klart hur mycket, om någon, av 700.000.000 $ kommer att riktas till SAP-systemet moderniseras.

Kommunikationsminister Stephen Conroy idag gratulerade John för att omvandla posttjänsten till en fullfjädrad logistikföretag.

“Graeme har framgångsrikt lett omvandlingen av Australia Post att bli en stor logistik spelare och en av världens ledande postoperatörer. Jag vill gratulera Graeme för hans stora bidrag till Australien Post och önskar honom lycka till nästa fas i sin yrkesliv “, säger senator Conroy.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget