Barnsäkra din iPad / iPad mini / iPhone

Jag har tappat räkningen på hur många skräckhistorier som jag har stött på till följd av någon lämna sin iPad till ett barn. Det verkar som att medan barnen älskar iPads, kan de också orsaka outsägligt skada, inklusive tappa tabletten på en hård yta eller ner en toalett, radera dina appar och data, att spendera tusentals dollar på köp i appar på “guldmynt” och ” smurfberries “, och även med hjälp av din dyrbara tablett som en provisorisk kälke (ja, det har hänt).

Medan vi tech och bring-din-egen-enhet (BYOD) typer sätta komplicerade system för att förhindra att hackare från att infiltrera våra digitala riken, verkar det som om vi ger liten tanke – eller preparatet – vad en oskyldig barn kan göra för att maskinvara, programvara och data.

Men vad kan man göra för att skydda din digitala imperium mot ett barn? Tja, en hel del, för att vara ärlig. Här är en genomgång av vad du kan göra för att låsa din iPad, och förhindra sticky fingers från orsakar huvudvärk.

Observera att detta råd gäller iPads och iPhones med iOS 6 och iPad mini.

Få en robust fall

Hårdvara, medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment, Apple, Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna, Apple, hur man kan titta Apples iPhone händelse lever idag, Apple, Bye, bye ruttna apps: Apple syftar till att städa upp app Store

lämna aldrig ett iPad till ett barn om det inte är i en robust väska (eller om du inte har något emot betala räkningen för en ny). Medan de flesta fall bara skydda en lite mer än hälften av enheten – mest lämnar skärmen helt sårbar – det är fortfarande en mycket bättre än ingenting.

Jag rekommenderar något chunky och robust, såsom G-Form Xtreme. Fallet för iPad är dyr, på $ 79, men det ger ett utmärkt skydd för enheten.

Se till att din iPad backas upp, antingen synkroniseras med iTunes på en PC eller Mac, eller till iCloud.

Ta inga chanser med dina data.

Apple har inkluderat en massa häftiga funktioner som hjälper dig låsa iOS från spioner och nyfikna ögon, och många av dessa inställningar kommer också att hjälpa till att skydda din iPad från ett barn.

Dessa verktyg är göms undan i Inställningar> Allmänt> Begränsningar. Det första du behöver göra på att möjliggöra begränsningar är att ställa in ett lösenord, som kan skilja sig från PIN-koden du använder för att få tillgång till din iPad.

Som ett minimum, rekommenderar jag att stänga Safari, och möjligheten att installera och ta bort program (radera program kan också ta bort alla tillhörande data). Jag föreslår också att du stänger in-app inköp och ställa Kräv lösenord för att “omedelbart”.

Du kan också ställa in åldersgränser på saker som filmer och musik om du vill.

iOS 6 infört en ny funktion som kallas Guidad Access som gör iPad låsas in i en “single app mode”. Problemet är som de flesta andra saker i iOS, detta begravd i appen Inställningar.

Du kan hitta Guidad Access i Inställningar> Allmänt> Hjälpmedel> Guidad Access.

Aktivera Guidad Access och ange ett lösenord, som kan skilja sig från den PIN-kod du använder för att få tillgång till din iPad.

För att aktivera Guidad Access brand upp den app du vill låsa till en enda app-läge och sedan trippel tryck på hemknappen. Detta gör att du kan låsa iPad användaren denna app.

För att avsluta Guidad Access trippel tryck på hemknappen och ange PIN-koden du anger tidigare.

Om du vill tillåta ett barn att surfa på webben med en iPad, då är det en bra idé att göra en webbläsare tillgängliga som håller dem fokuserade.

En bra app för jobbet är Sandbox webbläsare, vilket begränsar surfa till en fördefinierad vitlista.

Du kan förhindra en lömsk unge från att byta webbläsare genom att antingen använda iOS begränsningar för att dölja andra webbläsare, eller Guided Tillgång till låsa iPad till en enda app läge.

Sandbox webbläsare app är gratis under en begränsad period, det tidigare detaljhandeln för $ 2,99.

Medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment

Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna

Hur man titta på Apples iPhone händelse lever idag

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store

Säkerhetskopiera dina data

iOS låsning

Sätta iPad i “single app mode”

Låst ned webbläsare