BlackBerry 10 uppdatering lägger bild lösenord, postfilter

En uppdatering av BlackBerry 10 operativsystem är nu tillgänglig för ägare av, BlackBerry Z30, Z10, Q5 och Q10 smartphones.

BlackBerry Z30: Hands-on med BlackBerry flaggskepp phablet

BlackBerry Foxconn tillverkade telefon att kosta under $ 200 som VD lovar att inte ge upp på konsumenterna, BlackBerry VD: 2014 strategi kommer att förlita sig på företag, BBM, QNX, BlackBerry Q3 sämre än förväntat, $ 4,4 miljarder förlust

Uppdateringen 10.2.1, som också är tillgänglig för Porsche Design P’9982 smartphone, innehåller ett antal förbättringar och kommer att finnas tillgänglig via mobiloperatörer från idag, med förbehåll för smartphone tillverkarens godkännande.

BlackBerry stora skärmen Z30 är en elegant enhet som anländer till en smärtsam tid för en gång allt betvingande företag.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Tillägg inkluderar en uppdatering av BlackBerry Hub filtrerings, vilket betyder att det kommer bara att visa vissa meddelandetyper såsom olästa meddelanden, flaggade meddelanden eller träffa inbjudningar.

Funktionen kan aktiveras med en nypa gest på Hubs meddelandelistan.

Ett nytt inkommande samtal skärmen tillåter användare att dra åt vänster för att svara på eller dra åt höger för att ignorera ett samtal, medan intuitiva ikoner tillåta användare att tysta ett samtal eller skicka ett svar via BBM, text eller e-post.

När meddelande anmälningar på låsskärmen tappas de kommer nu att öppna meddelandet, medan telefonen kan låsas upp genom en kombination av en bild lösenord och (ensiffriga) nummer.

När en användare försöker att låsa upp telefonen, kommer bilden att visas tillsammans med ett rutnät av slumptal. För att låsa upp, kommer användarna måste dra gallret så antalet valda överlagrar rätt punkt på bilden.

BlackBerry 10.2.1 har också en offline browser läsläge så att webbsidor kan sparas för senare. uppdateringar av operativsystemet kan nu också ställas in att ske automatiskt via en Wi-Fi-anslutning.

För ägare av Z30, Q10 eller, Q5 telefoner, den nya programuppdateringen låser också inbyggd FM-radio i dessa telefoner. BlackBerry sade uppdateringen skulle vara tillgängliga från och med idag från mobiloperatörer i USA, Europa, Kanada, Mellanöstern, Afrika, Asien och Latinamerika.

När en smartphone jätte, har BlackBerry förlorat mark till iPhone och Android-enheter och BlackBerry 10 telefoner har inte genererat spänningen företaget hade hoppats på, medan det fortfarande har lojala företagskunder, har företaget sett sin marknadsandel tumla.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Vidare läsning