Brasiliens topp superdator avstängd på grund av brist på pengar

Brasiliens största superdator komplex är i stort sett inaktiv sedan maj på grund av brist på pengar för att betala för elräkningar vid institutet där det grundar sig.

super~~POS=TRUNC

Bygg din egen superdator av Raspberry Pi skivor, IBM kranar Watson för handel tryck, Japans nästa superdator att vara 100 gånger snabbare

Elkostnader att behålla resursen igång träffa R $ 500.000 ($ 147.986) i månaden och finansiering från Rio de Janeiro delstater, för närvarande på randen av standard inte har återjusteras för att möta dessa krav, enligt en rapport från brasiliansk radio CBN.

Enligt National Laboratory for Scientific Computing (LNCC) skulle energikostnader äta upp cirka 80 procent av institutets månatliga budget, vilket gör Santos Dumont omöjligt att upprätthålla i sin helhet.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Det bästa brasilianska superdatorer anläggning, är Santos Dumont ett kluster i drift sedan 2015 och består av tre system, Santos Dumont CPU, Santos Dumont GPU (för närvarande rankad 476: e i världen) och Santos Dumont Hybrid. Med en total produktionskapacitet på 1,1 petaflop, Santos Dumont GPU ensam kan utföra 456 teraflops / beräkningar per sekund.

Tidigare i år, LNCC var att välja forskningsprojekt för tillämpning inom Santos Dumont superdator resurs där beräkningskapacitet skulle kunna användas i stor skala, liksom mindre projekt.

Med den nuvarande situationen, sex forskningsprojekt är försenade och andra 75 projekt väntar på att komma igång. En av de forskningsinsatser som lades på is avser genetisk kartläggning av Zika viruset.

För närvarande är en mycket liten del av superdator komplexet fungerar dagligen för att undvika bestående skador medan finansieringsproblem förblir olösta.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar