CES 2013: Cisco använder NDS inköp att avancera vardagsrum ambitioner

LAS VEGAS – Även Cisco tenderade att svänga bort från hemelektronik segmentet eftersom det vikta Flip videokamera enhet i 2011, nätverksjätten nu starkt fokuserad på vardagsrummet.

CES 2013 förhandsvisning: Tech företag inte ha vardagsrummet räknat ut ännu, Winter CES 2013 har inte ens börjat, men jag är redan över det, CES 2013: AMD-drivna Vizio Tablet PC med Windows 8, Dear tablett leverantörer : om du inte kan presentera ett pris med pekdatorn, du är död för oss, CES 2013 förhandsvisning: Tech i Transition, eller As i Lay köpa, Qualcomm VD förhandsvisningar CES keynote i Charlie Rose intervju, CES 2013: Seagate Wireless Plus HDD fyller i för molnet för mobila användare, Computing evolution “sensorization” inleder nya digitala eran, CES 2013 förhandsvisning: En virtuell rundtur i showen, CES 2013: Seagate Wireless Plus HDD fyller i för molnet för mobila användare, CES 2013: Nvidia Grid servrar kanske inte så spännande, men de är kraftfulla, CES 2013: Roku biffar upp portfölj av hårdvara, innehållsleverantören parter, Hemelektronik: det är en fyra-hästkapplöpning nu, CES 2013: Vad hände på söndag; CES 2013: Linksys mål “smarta hem med ny router serie, CES 2013: framtiden för IT-tech industrin, Nvidias CES 2013 clunker: det är inte lätt att gå moln, CES 2013: Netgear trycka in vardagsrum med Google TV, Sling Media ; Är konsumenterna verkligen be om smarta TV-apparater?

Under måndagens presskonferens på 2013 International CES, Marthin De Beer, vice ordförande i videon och samverkan grupp på Cisco presenterade vad han dubbade som “utvecklingen av Ciscos Videoscape”, som först debuterade på CES förra året.

; CES 2013: Cisco bygger trådlösa hemsäkerhet kontrollpanel för AT & T, komplett CES 2013 täckning på

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

De Beer tillade att detta har gjorts möjligt tack vare, förvärvet av NDS förra sommaren, som han förklarade flyttade Ciscos strategi och vision framåt med uppskattningsvis två till tre år, huvudsakligen baserad på en annan go-to-market modell för molnet och tjänster långsiktiga återkommande intäkter.

Videoscape Unity är den senaste versionen, men De Beer sa att det är “en av många” att komma till Cisco. Först och främst, De Beer beskrivits, denna plattform ska vara en öppen, smidig och omvälvande modell för att konsumera “alla former av innehåll,” vare sig det är gratis eller betald.

Jesper Andersen, senior vice president och general manager för Ciscos tjänsteleverantörens videoteknik grupp, förklarade att Videoscape Unity består av flera delar – nämligen social, personalisering och synkronisering mellan alla anslutna enheter i hemmet (eller åtminstone i vardagsrummet) . Det innebär att TV-apparater, spelkonsoler, smartphones – you name it.

Nu är alla dessa aspekter är utan tvekan de facto krav för anslutna vardagsrum som denna strid verkligen har tagit tag i det 2013 Consumer Electronics Show redan.

Andersen föreslog hur Videoscape Unity kunde passa en unik roll, förlitar sig främst på den ganska odefinierade kategorin förutse och förbereder sig för att stödja nya och oväntade teknik.

Han citerade molnbaserade DVR som ett exempel på en innovativ funktion som skulle passa in i denna kategori, som Cisco också ingår i Videoscape Unity debut på måndag för tv tjänsteleverantörer. I grund och botten innebär detta att kunna strömma, pausa och pick-up från exakt samma plats när molnbaserad DVR video streaming över anslutna skärmar av praktiskt taget alla storlekar.

Annonserade som skall levereras “som en tjänst,” Cisco sade att Videoscape Unity kan skräddarsys och distribueras till varje tjänsteleverantörens preferenser. Eftersom det är en öppen plattform, Videoscape Unity stöder också tillägg av tredjepartskomponenter och appar.

Ur konsumentens synvinkel, förutom att underlätta sömlös DVR streaming olika enheter, Cisco hävdade att Videoscape Unity erbjuder också kunder med ett bredare spektrum fo tjänsteleverantören förvaltade enheter att välja mellan – att inte tala om möjligheten att slå på egen hand när du prenumererar på denna plattform.

 på hemsidan från CES 2013

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)