Cisco ramper upp Intercloud insatser, tillägger 30 globala partners

Cisco meddelade på måndagen att det är betydligt utökar sitt Intercloud ekosystem med tillsats av 30 globala partners och ett $ 1 miljarder investeringar från Cisco Capital för att påskynda införandet av Cisco-drivna moln.

Cisco Intercloud är nätverksjättens försök att ansluta disparata molnplattformar med säker privat tillgång till i stort sett överbrygga klyftan mellan molntjänsteleverantörer.

British Telecom, Deutsche Telekom, NTT DATA och Equinix är bland grödan av nya partners inom svullnad Intercloud ekosystem, som Cisco sagt kommer att ge kunderna en globalt distribuerad hybrid plattform som erbjuder “nära oändlig” skalbarhet men med lokal värd och data suveränitet. Tech Data, Comstor och Ingram Micro kommer att bli sammanställare av Intercloud tjänster.

Cisco VD Rob Lloyd sade betydelsen av dagens Intercloud nyheter speglar att Cisco starten för 30 år sedan.

Cisco lanserar flera leverantörer nätmodellering plattform, Cisco snäpper upp Memoir System för snabbare nätverk redskap, Cisco stoppar ny brandvägg med Sourcefire för hot detektion, Adelaide partner med Cisco för att starta sakernas innovation nav

Som vi ser framåt mot de kommande 30 åren på Cisco, kommer vi att titta tillbaka på idag som en milstolpe nästan lika stor som den dagen 1984 då våra grundare hjälpte två nätverks öar prata med varandra “, Lloyd skrev i ett blogginlägg. “Kanske ännu viktigare, jag tror att vi kommer att se tillbaka på idag som den dagen vi aktiverade kunder att uppnå visionen om hybrid IT och skapade IT-plattformen verkligen är redo för Internet av allt.

Cisco sade snabba tillväxten av hybridmolnmodell var drivkraften för den senaste Intercloud insats, eftersom fler och fler företag bygger tjänster som är beroende av flera privata och publika moln.

Equinix CTO Ihab Tarazi använde transport start Uber som ett exempel på ett sådant bolag, beskriver i ett blogginlägg hur Uber kreditkort bearbetning, analys på passagerare / förare data och datatjänster att få tillgång till levande trafik och händelseschemadata värd i flera moln som varierar kraftigt.

Den kreditkort kan göras i ett privat moln vars infrastruktur leds av Cisco Metacloud Openstack distribution, medan analys behandling kan förekomma i en offentlig moln, såsom AWS. Det skapar ett behov av att sy disparata underliggande infrastruktur till en helhet som kan tillfredsställa avtalen prestanda och tillgänglighet servicenivå (SLA) och säkerhets- och efterlevnadspolicyer av ansökningarna.

Cisco började också rulla ut Cisco Hybrid Cloud buntar, paket av teknik och tjänster som företaget sagt kommer att tillåta kunder som redan använder ett privat moln för att förlänga denna infrastruktur till Ciscos IaaS erbjudande. För kunder som ännu inte använder ett privat moln, kommer knippena tillåta dem att få denna förmåga via en komplett hybridmoln och multinationella IaaS lösning

Dagens nyheter utökar Openstack-baserade Intercloud av 250 ytterligare datacenter i 50 länder. När $ 1 miljarder öronmärkts av Cisco Capital, San Jose-baserade nätverk jätte sade finansieringen kommer att hjälpa fondmolnleverantörer som företaget fortsätter att räkna ut Internet-of-allt moln strategi som presenterades tidigare i år. Intercloud partners aviserade då ingår Dimension Data, Johnson Controls, SunGard Availability Services, Telstra, NetApp, Red Hat och VCE.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Mer

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin