Citrix intron ShareConnect app för iPad, Android tabletter

Fortsatt ras för bästa Enterprise Mobility produkt, Citrix på torsdag lanserar ShareConnect, en app som låter arbetarna tillgång affärskritiska program, filer och nätverk när du är borta från kontoret.

Liksom andra program som erbjuder liknande pick-up-där-du-vänster-off funktioner, ShareConnect gör just det – gör det möjligt för användare att arbeta på en enhet och sedan sömlöst växla till nästa.

Citrix säger app belyser hur företaget fokuserar sina mobila arbetsplatslösningar för att tjäna den spirande mobila arbetsstyrkan av den moderna företag.

Dagens arbetskraft är rörligare än någonsin och de möter två stora utmaningar, inte alla data lagras i molnet och många skrivbordsprogram är inte fullt fungerande genom mobilappar “. Sade Citrix VP Jesse Lipson, i ett uttalande” Med ShareConnect, användare kan komma åt och redigera filer, använda branschspecifika skrivbordsprogram kritiska till att få jobbet gjort och även använda sina företagsnätverk – allt via ett enkelt gränssnitt, optimerad pixel för pixel för tabletter.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Ytterligare funktioner i appen inkluderar inbyggd nätverksåtkomst, skrivbord processorkraft, en ren användargränssnitt optimerat för varje OS och upp till 1 GB gratis lagring i molnet från Citrix ShareFile. Den är tillgänglig för gratis nedladdning i iTunes App Store och Google Play.

Mer

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Citrix skjuter tillbaka på VMware lanserar arbetsyta Suite, Citrix går molnneutrala med Workspace Services DAAS offer, Citrix nöjd med CloudStack flytta till Apache

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze