Dell ger en hand i arbetsstation virtualisering

Fjärråtkomst, säkerhet, samarbete och förvaltning är de viktigaste utmaningarna organisationer står inför när det gäller PC-arbetsstationer, enligt Andy Rhodes, Dell virtualisering och verkställande arbetsstation direktören och general manager.

På tal på en tur genom Dell huvudkontor i Austin, Texas, sade Rhodes på grund av dessa utmaningar, organisationer under årens lopp har varit tvungna att bli riktigt bra på att skapa PC-arbetsstationer i sina skrivbord.

Men för Dell, PC arbetsstationer framöver inte kommer att begränsas till att vara under skrivbordet. Enligt Rhodes, kommer skrivbordsdatorer fortsätta att existera, men det kommer också att utvecklas till att bli mer mobila, kommer arbetsstationer tillsättas i datacentraler, och fler virtualiserade arbetsstationer kommer att finnas, vilket kommer att innebära mer datorkraft.

Däremot kan flytta skrivbordsprogram i en virtualiserad värld vara en komplicerad process, sade Rhodes.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Jag säger att det finns en skillnad mellan att köra en bil och flyga ett flygplan. Flying ett flygplan är bara en enda sak: höjd. Men flyga ett flygplan är komplicerat, när du lägger virtualisering att hantera den miljön, sätta upp det, och förstå att det är mycket mer komplicerat “, sade han.

Som innebär att mildra de komplikationer företag möter när de virtualiserar sina arbetsstationer, har Dell infört referensarkitekturer tillsammans så det är lättare för kunderna att veta vad man ska köpa och bygga för sina ansökningar. Samtidigt har Dell initialt samarbetar med programleverantörer, inklusive Autodesk, PTC, Siemens, och Dassault Systems, som gör det möjligt för Dell att certifiera säljaren programmet på sin referensarkitektur stack.

Företaget arbetar också med att Nvidia för att hjälpa kunder att förstå hur man kan virtualisera grafikprocessorenhet, som för närvarande finns på Citrix men förväntas också att finnas tillgänglig på VMware nästa år.

Tar det ett steg längre hjälpa kunder lanserade Dell en kompetenscentrum i April 2014 – en i Texas och en annan i Irland – att bidra till att minska kostnaderna för kunder när de går igenom konceptstadiet av virtualisera sina arbetsstationer. Dell planerar att öppna mer kompetenscentrum i Japan, Kina och andra delar av Europa under de kommande sex till tolv månader.

Universitet som vill bygga klassrum utan datorer i varje rum, och Hollywood filmbolag och bilföretag som fruktar deras verk skulle läckt innan release datum är bland några som Dell ser virtualisera sina arbetsplatser.

Medan endast en procent av marknaden virtualisera sina arbetsstationer, Rhdoes sade 50 procent av Dells kunder talar till företaget om det, vilket tyder på att marknaden virtualiserade arbetsstationen förväntas växa.

Aimee Chanthadavong reste som gäst av Dell Dell World 2014.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys