Kina övertagande som tech innovationscenter oundviklig

Teknisk innovation börjar skifta mot Kina på grund av de marknadsmöjligheter, stark kapitalbas tillgänglighet och statliga incitament kring vissa IT-områden, industri watchers säga. Men de noterar övergången kommer att ta tid och det kommer inte helt att ta över Silicon Valley.

Enligt Frederic Giron, chefsanalytiker på Forrester Research, mer teknikföretag investerar i Kina för att utveckla forskning och utveckling (R & D) centra, medan utnyttja en massiv pool av vetenskapliga utexaminerade från landets starka utbildningssystem, observerade Giron, med hänvisning till att Kina har det högsta antalet civilingenjörer, och fler utländska studenter huvudet där varje år.

Benjamin Cavender, biträdande rektor på Kina Market Research (CMR), kommit överens om, och tillade att en trend av företag flyttar vissa möjligheter att den asiatiska jätten har dykt upp. Till exempel, med företag inom mobilt och Internet spelindustrin, har det stora antalet kvalificerade programmerare och stora konsumentmarknaden gjorde Kina det logiska valet för tillväxt, påpekade han.

Den kinesiska marknaden är också ansvarig för innovations skift, konstaterade han. För att sälja en produkt eller tjänst till kinesiska konsumenter eller företag, som har en lokal FoU närvaro är mycket viktigt eftersom de behov och krav är mycket specifika för Kina, är så många att skifta till regionen, tillade Cavender.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Det finns också, öka tillgången på riskkapital på den kinesiska marknaden, från både lokala och utländska kapital, tillade han. Detta kommer att ytterligare driva lokala innovation, särskilt för nystartade företag, vilket avsevärt har ökat under de senaste två åren, förklarade Giron.

Industrin bevakare var att svara på en KPMG undersökning förra månaden som fann att Kina är inställd på att vara i nivå med Förenta staterna när det gäller teknisk innovation. 71 procent av företagsledare tillfrågade sade Kina och USA hade den mest lovande för störande genombrott, och 44 procent av dem sade tech innovationscentret i världen kommer att skifta från Silicon Valley till Kina.

Innovation skift kommer att ta tid, en del områden där Kina kommer att dominera när det gäller innovation innefattar cloud computing, software-as-a-service, applikationer rörlighet och maskin-till-maskin (M2M) teknik, som regeringen har klargjort sin strategi kring det noterade Giron.

Medan kinesiska företag kommer att vara ledande inom dessa områden, är det inte självklart att Kina kommer att bli den dominerande leverantören eller konsumenten av dessa tjänster på grund av, frågor med anknytning till datasäkerhet, konstaterade Cavender. Detta är en situation som håller på att utvecklas, men det innebär att inledande tillväxt under nästa år kan vara långsammare, förklarade han.

Dock kommer kinesiska företag att kunna fånga upp med teknik adoption på grund av sin törst för IT globala bästa praxis, även om det kan ta lite tid, anade Giron.

Det går inte att replikera Silicon Valley helt, Men innovations skift betyder inte att den asiatiska jätten, kommer att ersätta Silicon Valley, konstaterade Cavender. Silicon Valley erbjuder en miljö där företag, finansiering, och begåvningsreserven tillsammans effektivt på ett ställe som är svårt att replikera, förklarade han.

Utarbeta, Bryan Wang, chefsanalytiker på Forrester Research, konstaterade att Kina fortfarande saknas entreprenörsanda på grund av frånvaron av “kreativa destruktiva kapacitet” – att kunna störa befintliga marknadsnormer som är emot traditionell kultur, som Steve Jobs gjorde med Apple. USA är en startup-vänlig miljö, där entreprenörer är högt ansedda och misslyckande är inte stigmatiserad, tillade han.

“Det kommer att öka möjligheterna till utveckling i Kina på grund av uppkomsten av högteknologiska områden, statliga incitament och en stor mängd av entreprenörer och akademiker med teknisk expertis, men detta är inte nödvändigtvis kommer att ske på bekostnad av Silicon Valley” Cavender förklaras.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott