Trots spänning måste teknik och design behov värderas lika: Execs

Glöd runt-konsumenter av IT (eller åtminstone användning av buzz sikt) har avtagit, men några av de viktigaste principerna är mer avgörande än någonsin.

Chief bland dem är utan tvekan den förhöjning av användargränssnittet och användarupplevelse, vilket affärssystem som vänlig och lätt att använda som vanliga konsument appar på mobila och stationära datorer.

Men trots all hype under de senaste åren, fortfarande verkar det vara en debatt för att påminna alla från utvecklare till IT-administratörer att teknik och design måste beaktas och värderas lika för att uppnå detta.

Du kan inte riktigt väga en över den andra, “föreslog Pivotal Labs designchef Tim McCoy.” Du faktiskt kan göra teknik utan design. Design utan teknik är som en klass projekt. Det spelar ingen roll.

General Electric erfarenhet designchef Dan Harrelson betonade att man måste förstå vad slutanvändarna vill ha, men också överväga mediet också. Till exempel, innebär detta om innehållet levererade i tryck eller via molnet.

Ethan Batraski, vice vd för produktdesign på Box, instämde och föreslog analogi som en designer utan en ingenjör är producerar för ett konstgalleri, men en ingenjör utan en designer slutar med en parkeringsplats.

“Du vill inte ett ingenjörsbaserad organisation övervakar design. Det finns en intressekonflikt där”, varnade Etan Light, chef för UX design för New Relic.

På New Relic, Light noterade mjukvaruanalys företaget bygger på “UX general” och inte specialiserade designers och forskare, som han tillskrivs bolagets “arv som en start”, där det fanns inte ens tillräckligt med arbete för en specialist innan.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Light sade också att han har bevittnat en trend där design blir mer värdefull för definitionen av produkt som kanske gör ett fall för design vara bunden till produktledning.

“De är ansvar snarare än roller,” McCoy följas upp.

På Pivotal, McCoy förklarade överlappningen mellan tekniska produktchefer och designers ligger på ungefär mellan 50 och 75 procent. Det finns vissa spänningar, medgav han, till exempel vem som har en högre värderad röst i vad som faktiskt byggs.

Det finns några friska spänning där, “McCoy anmärkte.” I slutet av dagen, har produktchef ett primärt ansvar för verksamheten. Designern har ett primärt ansvar för användaren.

Det finns en mellanmänsklig relation lösning där, fortsatte han, så länge som gruppmedlemmar inser att de har samma mål.

Det finns tillfällen då det överlappningen kan vara destruktiv, Light påpekade.

Utveckling för företagskunder är också lite mer komplicerat än för konsumenterna, hävdade Batraski, precisera tre områden där detta inträffar: där köparen är inte användaren (dvs. IT-administratörer), olika säljcykler, och användningsfall tenderar att vara bredare i företag.

John Maeda, panel moderator och en konstruktion partner på riskkapitalbolaget Kleiner Perkins, quipped att bygga om och etablera en relation med företagskunder är “mer av en lång uppvaktning” jämfört med en “Vegas bröllop” snabbhet behandlas för konsumenterna.

Produktchefer, om de gör sitt jobb rätt, vet kunden redan lagt Harrelson. Men designers inte alltid tror produktchefer och tenderar att ta längre tid i bakgrunden forskning.

Men när allt är sagt och gjort och en produkt levereras, produktchefer fortfarande hålls på en högre nivå av ansvar, påminde Light, antyder att ytterligare bränsle spänningen vid bordet.

Batraski betonade trycket av att behöva förutse vad mobil kommer att se ut i två år och hur användarna kommer att konsumera innehåll i den tidsperioden också. Baserat på hur smartphones och surfplattor snabbt har utvecklats under föregående två senaste åren (eller ens de senaste sex månaderna i dessa dagar), är detta till synes omöjligt från ett utifrånperspektiv.

Ändå Batraski erkände sina produktteam, som är strategiskt sitter nära designers på Box, planera så långt ut som följande två veckorna, ständigt förändras och anpassa sig till förändringar på marknaden och användarkrav.

Du försöker hela tiden balansera den nuvarande basen med behoven för framtida problem “, säger Batraski.” Man måste komma före det.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?