10 nya iOS 7 funktioner för företag

Mycket väsen gjordes om iOS 7 på Apples iPhone händelsen igår i Cupertino, men bortsett från en hel del ögongodis (och iTunes radio!) Vad som finns i det för företag? Som det visar sig, ganska lite.

iPhones och iPads sätts in i företag i allt fler och nära till, 700 miljoner iOS-enheter sålda, även de som inte gör det “officiellt” stödja dem ser en tillströmning av dem som en del av BYOD fenomen.

Apple avslöjade att nästa generations mobila operativsystem kommer att släppas den 18 september 2013 och Enterprise användare och IT-administratörer bör notera flera nya funktioner som gör iPhone och iPads säkrare och lättare att hantera i företagsmiljöer. Dessutom iOS 7 erbjuder några nya sätt att konfigurera och driftsätta enheter i stor skala, och har nya funktioner som hjälper företag att köpa, distribuera och hantera appar.

Kanske den största nya företag funktion är iPhone 5S, fingeravtryck identitet sensor, som visserligen tekniskt hårdvara, möjliggörs genom nya programfunktioner i iOS 7. Branded som Touch ID fingeravtrycksläsare och osynligt inbäddad i hem-knappen, detta 500ppi fingeravtryckssensor kan hålla företagets data säkrare än någonsin. Touch ID ger tvåfaktorsautentisering till iPhone, som kombinerar något du vet (dvs ett lösenord) med något du har (fingeravtryck) för att öka säkerheten.

Som beskrivs i sina iOS 7 för företag webbsida, har Apples nya operativsystem flera erbjudanden som tilltalar Enterprise användare och administratörer

När du trycker på en e-postbilaga på en iPhone ser du den välbekanta “öppnas i …” alternativ som låter dig välja vilken app öppnar fäst. iOS 7 tillåter företag att skydda företagsdata genom att styra vilka appar (och konton) används för att öppna dokument och bilagor. Managed “öppen i …” ger det möjlighet att ställa in listan med appar som finns på delningspanelen. Detta håller arbetsdokument i företags program och förhindrar även personliga dokument från att öppnas i hanterade appar.

iOS 7 appar kan konfigureras för att automatiskt ansluta till VPN när den lanserades ger administratörer detaljerad kontroll över företagets nätverksåtkomst. Det garanterar att data som överförs av hanterade appar färdas genom VPN – och att även andra uppgifter, som en anställds personliga surfning aktivitet, inte.

Enterprise single sign on (SSO) betyder inloggningsuppgifter kan användas över appar, inklusive program från App Store. Varje ny applikation konfigureras med SSO verifierar användarbehörighet för företagets resurser, och loggar användare i utan att kräva dem att återinträda lösenord.

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, innovation, Apples misslyckades mode chansning

Den nya MDM protokollet i iOS 7 innehåller flera kommandon, frågor och konfigurationsalternativ som gör tredjeparts MDM lösningar ännu mer kraftfull. Med iOS 7 MDM IT-administratörer kan ställa in hanterade appar, installera anpassade teckensnitt, konfigurera alternativ och AirPrint skrivare och vitlista AirPlay destinationer över luften.

Men det är inte allt!

Apple har också lagt Strömlinjeformad MDM inskrivning, förbättrad App Store licenshantering, från tredje part app dataskydd, förbättrad post och stöd för Caching Server 2 till iOS 7, vilket gör den till den mest hanterbara och säkra mobila operativsystem på planeten.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apples misslyckades mode chansning

“Öppna i …” management

Per app VPN

Enterprise single sign on

Mobile Device Management (MDM)