Adamo är en nära utebliven men Dell levererar Studio XPS bärbara datorer

De bitar av nyheter Dell styck på dess mystiska Adamo laptop på CES vänster granskare besviken, men företaget gjorde meddela flera nya bärbara datorer och ett skrivbord, XPS 625, på mässan.

De nya bärbara datorer smälter samman två Dell varumärken, mellan Studio och high-end XPS (Inspiron är budgeten varumärke). Dell redan säljer en 13-tums XPS M1330 –a populär modell som är tillgänglig både direkt och i butiker som Best Buy – men Studio XPS 13 är en ny design. Och Studio XPS 16 är Dells första modell med en 16-tums widescreen-skärm, inte räknar low-end Vostro A860 med en 15,6-tums skärm.

Båda Studio XPS modeller är en del av Dells försök att förnya sin image med flashier produkter. Fallet är glänsande svart med aluminium och läderdetaljer. Liksom många bärbara datorer som jag har sett på sistone, har det en kant-till-kant 16: 9 widescreen-skärm, som döljer ramen och ger ett rent utseende. Och båda modellerna använder Matad DVD-enheter. Övergripande den nya designen ser bra ut, men allt detta metall och läder tydligen lägger en bit till systemvikt. Vid 4,9 pounds, Studio XPS 13 väger nästan ett pund mer än Studio M1330 och mer än konkurrenter som HP Pavilion dv3 och Lenovo IdeaPad U330.

Studio XPS 13 startar på $ 1199 med en 2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400, 4 GB DDR3-minne, Nvidia GeForce 9400M G grafik och en 320 GB hårddisk. Den valfria GeForce 9500M GE med 256MB stödjer Hybrid SLI ($ 100 extra) och en LED-bakgrundsbelyst display med samma upplösning uppgår till $ 125 till priset. Studio XPS 16 startar på samma $ 1199 med samma processor, minne och hårddisk kapacitet, men den använder AMDs ATI Mobility Radeon HD 3670-grafik med 512 MB minne. Men bättre skärm med Full HD-upplösning (1920 x 1080) och en bredare färgskala uppgår till $ 250 till priset. Båda systemen är nu tillgängliga.

Vid sin presskonferens på CES tidigare i dag, Dell meddelade också att det kommer att spetsa sin netbook linje med en ny Mini 10, som precis som namnet antyder kommer att ha en 10-tums skärm och sitter mitt emellan nuvarande 9- och 12-tums modeller. Senare i kvartalet kommer Dell också börja sälja en $ 50 USB TV-tuner för alla tre netbooks (det fungerar med Windows XP, Vista och Ubuntu Linux 8.04). Detta kan vara början på en trend – under en monter tur Asus sa att det fungerar på ett Eee PC med en TV-tuner och Sonys P-serien netbook Livsstil PC levereras med en också. Inga detaljer om Mini 10 pris eller tillgänglighet ännu.

Det fanns ännu färre detaljer om Adamo, som började som en intern kodnamnet men är nu det officiella namnet för en fullfjädrad bärbar dator med “bättre kapacitet än vad du förväntar dig” från snabba glimtar av sin tunna fallet, enligt expert täckning av händelsen. Dells Adamo webbplats fortfarande säger helt enkelt “Kommer snart.” Genom min räkning som ger Dell en totalsumma av sju olika bärbara varumärken: Mini, Inspiron, Studio, Studio XPS, XPS, Vostro och Latitude.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

[Läs Dell Studio XPS pressmeddelande], [Läs Dell USB TV-tuner pressmeddelande]

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet