Alienware lanserar $ 1299 laptop med OLED-display

Alien 13 OLED gaming laptop

Medan konsoler kommer återigen att dominera nyheterna från denna veckas E3-mässan, gaming PC trogen Alienware ger alltid sitt A-spel (pun intended) till mässan. För att fira sitt 20-årsjubileum, är Dell dotterbolag inte bara rulla ut en uppdatering av sina stationära lineup, men en speciell laptop det retad på CES i januari är också släpps – en med en funktion som kan tilltala en bredare publik än bara spelare.

Som namnet löften använder Alienware 13 OLED ett material i samband mer med smartphone skärmar och high-end TV än med datorskärmar. Trots att betraktas som något av en helig graal för HDTV i över ett decennium, tack vare sin överlägsna svartnivå prestanda och rakbladstunna dimensioner, OLED-tekniken har aldrig blivit kostnadseffektivt nog att bli mainstream på större skärmstorlekar.

För att motverka en nationell motvilja mot digitala betalningar av något slag, har den norditalienska staden Bergamo tagit saken i egna händer, med vissa positiva resultat.

Ändå Alienware, som arbetar med Samsung har lyckats utforma en 13-tums OLED-skärm utan att bryta mot banken. Medan 13 OLED bärbara datorn är inte exakt fynd från start på $ 1299, det är verkligen inte skandalöst prissatt jämfört med kraftfulla bärbara datorer som kan köra mer än $ 2000. För den summan får du en pekskärm med 2,560×1,400 upplösning, men ännu viktigare en imponerande 100.000: 1 kontrastförhållande och en svarsfrekvens så låg som 1 millisekund. Tech press som har lagt ögonen på skärmen har gormat om det, inklusive vår expert.

Andra grundkonfiguration specs inkluderar en Intel Skylake Core i5-processor, 8 GB RAM, en 500GB hybrid hårddisk, Nvidia GeForce GTX 960 grafik och Killer Nätverk Ethernet och WiFi. Du kan uppgradera till en Core i7 processor, dubbla RAM, en mer kraftfull GeForce GTX 965 grafikkort, och / eller SSD-enheten om du har ett behov av bättre prestanda – och en plånbok för att matcha. Den 13 OLED laptop är också kompatibel med bolagets lösning yttre grafik, Alienware förstärkare.

Alienware 13 OLED är i den första vågen av bärbara datorer erbjuder den livliga display-teknik, tillsammans med HP: s Spectre X360 och Lenovo ThinkPad X1 Yoga, men båda dessa är konvertibla bärbara datorer. Även Dell säger OLED-skärm är nu tillgänglig för den bärbara datorn, har Alienware webbplatsen inte har uppdaterats för att återspegla detta, så att du fortfarande måste vänta lite längre om du vill få tag på denna laptop med Skär kant display.

Apples misslyckades mode chansning

Innovation, Apples misslyckades mode chansning, Apple, Twitter reaktion på Apple Launch, Apple, iPhone 7 fotografi ett spel växlare? Tyvärr, inte säljas, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Twitter reaktion på Apple Launch

iPhone 7 fotografi ett spel växlare? Tyvärr säljs inte

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar