Apple expanderar iBooks läroböcker tillgänglighet i Europa, Asien och Latinamerika

Apple meddelade att det expanderar tillgängligheten av dess iBook läroböcker och iTunes U Kursansvarig till elever och lärare i stora delar av Asien, Europa och Latinamerika.

iBooks Läroböcker för iPad, som presenterar interaktiva animationer, flick-genom fotogallerier och tap-to-play video, finns nu i 51 länder, däribland Japan, Italien och Brasilien. ITunes U Kursansvarig, som låter lärare att skapa och dela kurser för sina klassrum eller dela dem offentligt på iTunes U-appen är nu erbjuds i 70 länder, däribland Ryssland, Thailand och Malaysia.

Apple tjänstemän sade att det erbjuder nu nästan 25.000 pedagogiska titlar som skapats av oberoende utgivare, lärare och utbildningstjänster företag, inklusive nytt innehåll från Cambridge University Press, Oxford University Press och Hodder Education. Det hävdar sin iBooks läroböcker nu täcker 100 procent av den amerikanska high school läroplan och General Certificate of Secondary Education läroplan i Storbritannien.

Bolagets gjorde ingen hemlighet av sin plan att göra för den globala lärobok marknaden vad den har för digital musik och ansökan nedladdningar via iTunes och dess App Store.

Den otroliga innehåll och verktyg som finns tillgängliga för iPad ger lärare med nya sätt att anpassa lärande till skillnad från tidigare, “Eddy Cue, Apples senior vice president för Internet Software and Services, sade i ett uttalande. “Vi kan inte vänta för att se hur lärare i ännu fler länder kommer att skapa sina nya lektionsplaner med interaktiva läroböcker, appar och rikt digitalt innehåll.”

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik