Apple förlorar en i sin iPad tablett krig med Samsung

Enligt den tyska domstolen, inte toppen Samsung 10,1 tablett designen inte bryta mot Apples iPad design. Botten man gör.

Ta en lång titt på de två versionerna av Samung Galaxy Tab 10,1 till höger. En, säger en tysk domstol, brutit Apples iPad immateriella rättigheter (IP) utformning och kunde därför inte säljas inom Europeiska unionen (EU). Den andra är bra och dandy och kan säljas. Kan du berätta de kritiska IP skillnaderna? Försök att lösa det innan den här historien slut.

Som ni kanske minns, lyckades Apple i sommar för att få Samsung Galaxy Tab 10.1 förbjudna från att säljas inom EU (Europeiska Unionen) eftersom dess konstruktion såg alltför mycket som en iPad. Det var en dum beslut. Tabletten måste ser ganska mycket som alla andra tablett. Men nu verkar det som om tidvattnet har vänt mot Apple. Den tyska domstolen har preliminärt beslutat att Samsungs reviderade konstruktionen inte längre bryter mot Apples iPad design.

Enligt Reuters rapport, är domare Johanna Brueckner-Hofmann, som lade fram sina första domar mot Samsung säger nu att “svaranden har flyttat bort tillräckligt från lagligt skyddad design.” En slutlig dom men kommer inte förrän 9 februari tidigast. Så mycket för experter som hävdade att hon var fast på Apples sida och att hon “ansåg Galaxy Tab 10.1 en iPad rip off.

Apple iPad design – det har gjort tidigare (bilder)

Apple, trots sin globala rättsliga insatser för att försvara sin iPad försäljning mot alla uppstickare har förlorat på sistone. Förutom detta preliminära beslut, Motorola Mobility, till exempel, har också nyligen vunnit ett preliminärt föreläggande som blockerar europeiska försäljningen av alla Apples 3G-aktiverade enheter.

Naturligtvis, vi är fortfarande år borta från att se de mobila mjukvara och design patent krig ser någon verklig upplösning. För att ge ett exempel, Apple fick nyligen ett patent över använder program samtidigt som ett telefonsamtal på en smartphone. Jag vet inte om dig, men jag vill minnas något som kallas “multi-tasking” i datorer som har funnits sedan 1960-talet som täcker Apples nya immateriella rättigheter upptäckt, men vad vet jag?

Allt jag vet egentligen är att medan det ser ut som idiotiska tabletten designen krig kan komma till ett slut, med patent som den Apple fick, kan vi räkna med mjukvarupatent i vägen för sann programmering, design och teknik innovation i årtionden fortfarande att komma.

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Åh, och mönster? De kritiska punkterna för domstolen, tycks det, var tjockare ramar på sidorna, tillsättning av en krom kant, och en allt annat än osynlig ändring av högtalargaller “orientering. Ja, visst gör det stor skillnad inte det?

 Berättelser

Android hämnd på Apples iPhone & iPad

Motorola säkrar hela Europa försäljningsförbud på iPhone, iPad

Apple och apelsiner: Apples tablet designförslag

Samsung gett Galaxy Tab klartecken efter Apple förlorar försäljningsförbud bud

Apples Worldwide kriget mot Samsung och Android

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet