Är “entreprenör och STEM visum” nödvändigt?

För student kollektiv som flydde över dammen för att slutföra sina studier och sedan summariskt startat tillbaka till sina egna länder efter examen – om de hittar en arbetsgivare som är villiga att tvingas, smickrad eller erbjuds äktenskap i utbyte mot den gyllene biljett ett permanent visum – kan det finnas hopp.

Är studenter beroende av teknik,? Finns det en sysselsättningsgap mellan arbetsgivare och studenter,? Tech vård och problemet med inriktning Gen-Y; Ska VD omfamna Gen-Y för att hålla dem,? Är STEM utbildning minskar i USA?

Nyligen introducerades till senaten lagstiftning som kallas lagen Startup 2,0 har potential att hjälpa till att främja ekonomisk tillväxt genom att knacka på kärnan av doktorander som mark, lära, examen och försvinna efter att ha använt upp sin 29-månaders studentvisum.

Om du är en av de lyckliga som studerar en STEM ämne (vetenskap, teknologi, teknik och matematik) sedan en ljus framtid fylld med amuletter och kaka jordnötssmör kan vara på horisonten.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

I hälarna på Jobs Act blir legaliseras – som gör det möjligt för crowdfunding-baserade start investeringar för att hålla spirande företag tickar över – det nya förslaget skulle skapa två nya typer av visum.

En visum skulle fokusera på STEM. Efter utländska studenter tjäna avancerade grader i dessa områden och examen från ett amerikanskt universitet, kan de erbjudas möjlighet att ändra sin lojalitet och arbete i USA utan att ignorera deras visum parole eller sover med chefen – i gengäld stannar studenten inom fem år.

Den andra är främst känd som en “Företagar visum”. För utlänningar släpa på munnen för att utnyttja amerikanska marknaderna, banar det väg för dem att stanna i landet – så länge de fortsätter att expandera sin verksamhet i tre till fem år – och anställa en amerikansk eller två.

Demokratiska senatorer Mark Warner och Chris Coons arbetat med republikaner Jerry Moran och Marco Rubio att föreslå räkningen. Förutom att lätta på visumrestriktionerna, skulle det också skapa ett poängsystem inriktade på att uppmuntra start företag att specialisera sig och satsa på forskning utveckling genom drag av skattelättnader.

Den politiska arenan har skiftat. Tidigare visum för invandrar arbetstagare utan tvekan användas som ett förhandlingsobjekt, och ofta blev ingrepp med oro över vad som kan bli en hord av illegala invandrare hoppar gränsen.

Däremot har den nuvarande ekonomiska klimatet förändrat spelplanen. Nu, liknande scenarier som brittiska gränspatruller har att möta – gräva människor ur kapade lastbilar och helt enkelt eskortera dem tillbaka till försök igen senare på grund av bristande identitetshandlingar – är långt ifrån prioritet.

Nu, hur man uppmuntrar och stabilisera den ekonomiska tillväxten ligger i framkant av den amerikanska regeringen sinne – och detta kan innebära att motvilligt givna grönt kort för att hedra amerikansk mark.

Den första visum, vilket skulle göra det möjligt STEM ämnes akademiker att ansöka om uppehållstillstånd kan sänka ökande antalet lediga platser inom dessa områden. I ett samhälle som är beroende av teknik, genom att behålla mer högkvalificerade arbetstagare, kan det hjälpa företag fylla sina befattningar samt expandera och upprätthålla goda lönsamhetsnivåer – vilket i sin tur säkra försörjningsmöjligheter och skapa mer jobb möjligheter i den bredare ekonomin .

Det kan också uppmuntra utvecklingen inom forskningsområden – allt från smarta nät teknik för innovativ design och produkter. Om detta inträffar, affärs bommar, jobb skapas och nya företag kan utnyttja konsument nischer och hålla sig flytande.

För en del kan bero verka som en nisch koncept, men det kan påverka alla aspekter av vår ekonomi.

Som ett exempel, hyr ett forskningscentrum utländska doktorander – i USA som deras ansökningar godkändes – och skapar en ny typ av medicinsk utrustning som övervakar en persons hälsa. Detta accepteras för konsument tillverkning. Ett företag köper patent, och sätter upp en plats för sin produktion.

Nya jobb visas för både tillverkning och distribution av produkten.

Inte bara vetenskapligt baserad enhet håller forskarna i arbetet, också skapade det en dominoeffekt – bidra till utvecklingen av den medicinska världen, men bidrar också till de anställda. Möjligen enhetens framgång inspirerade ytterligare forskning – och mönstret kan ha upprepat sig, till glädje för många arbetslösa, skuld handikappad student som har lite bättre att göra än läger utanför Wall Street.

Verksamheten i fråga kan ha varit en start, och ägaren, en spirande entreprenör – färska och perky från college och ovillig att bli apan kontor som filer meningslöst pappersarbete 9 till 5. Denna person trodde den amerikanska marknaden är sättet att ge båten och Ferrari, och så ber om visum för att förverkliga sin dröm.

Företagaren säkrar patent. De hyrde ett hem, ett kontor och tillverkning utrymme. De så småningom hyrda arbetstagare för skapande, distribution, marknadsföring, försäljning, redovisning, IT, PR och tog även på några praktikanter för att göra kaffe och se söt.

Anordningen var nog av en framgång som företagaren betraktas exportera gadget över hela världen, och därför utökat sitt företag, köpte en ny, dyr kostym och erbjöd fler jobb för att locka den amerikanska befolkningen.

Men om doktorander eller entreprenör inte har möjlighet att få permanent uppehållstillstånd, gadgeten kanske aldrig har utvecklats, och verksamheten kan aldrig komma till stånd – eller händelser alla ägde rum i ett annat land.

En liten idé kan ha otrolig inverkan på ekonomin. Facebook, som ett exempel, kom ut ur en elevs sinne och är nu en tjänst som används av nästan en miljard människor världen över. Detta är inte att säga varje Card Visa sökande kommer att bli nästa Bill Gates, men om inte existerar potential att stimulera ekonomin, då den finansiella stabiliteten och tillväxten kommer att ta konsekvenserna – därför kvarvarande trög eller potentiellt minskar istället.

Bild Fotograf: Stephen Saucier

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer