Australien för att jaga Amazon och andra utländska återförsäljare att samla GST: Hockey

Australian kassör Joe Hockey har sagt Radio National på måndag morgon att regeringen kommer att samla in GST från utländska webbutiker direkt under ändringar föreslås att sänka nätet GST tröskel.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

“Vad vi har identifierat är ett sätt … att kunna införa GST på leverantören utomlands – andra länder har gått dessa lagar samt – så nu kan vi gå till Amazonas, kan vi gå till olika återförsäljare utomlands och säga, “du måste ansöka GST på varor som du säljer in den australiensiska marknaden”, och de kommer att göra det “, sade han.

Det är hur vi kommer att samla in den.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Australien samlar för närvarande GST på utländska onlineinköp värda mer än AU $ 1000, trots att sänka tröskeln har debatterats i flera år.

Den tidigare Labor federala regeringen genomfört en GST översyn 2012, med rapporten rekommenderar att GST tröskel för online köp sänkas från AU $ 1.000 till AU $ 500. Vid den tiden, biträdande kassör David Bradbury sade kostnaden för skattebetalarna att samla GST på lågt värde paket skulle överträffa de inkomster de som följd.

“Med cirka 58 miljoner paket in Australien under importtröskel lågt värde varje år, sänka tröskeln innan införa betydande reformer för processkapacitet skulle orsaka stora störningar i internationell posttjänsten och resultera i stora olägenheter för de företag och konsumenter som förlita sig på det “Bradbury sade vid den tidpunkten.

Men nu tror Hockey att hans metod för att samla in online-GST kommer att undvika logistisk mardröm av checkar paket, och skulle göra det möjligt online GST tröskeln sänkas till noll.

Det kan mycket väl gå till noll “, sade han.” Vi håller på att diskutera frågan. Det är något som staternas kassörer och jag har arbetat i mer än 12 månader.

I april berättade Treasury biträdande sekreterare Rob Heferen en senat utredning som efterlevnadskostnaderna skulle vara mycket låg om internationella leverantörer av importerade varor måste registrera och helt enkelt betala GST.

“Australien skulle inte behöva avtalet i något land för att göra detta. Den federala regeringen skulle behöva överenskommelse mellan stater och territorier”, säger Heferen.

På tal tidigare i morse, sade kommunikationsminister Malcolm Turnbull GST bör samlas när australiensare eller australiska-baserade företag köper varor från utländska företag som Facebook eller Google.

Vi har sett detta med online plattformar där de har ombetts att samla differentierade skattesatser “, sade han.” Gå till Amazon och beställa något, lägg i en adress i New York och du får en uppsättning av skatter, ändra det till en adress till en annan stat och du kommer att se en annan uppsättning av skatter.

De har systemen för att samla in det och vi bör få det.

Uppdatering: Lade kommentarer från Turnbull.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard