Australiens regering planerar massiva hälsovård skaka-up: Rapportera

Australiensiskt arbetarparti har tagit den federala regeringen till svars över rapporter om att Medicare, läkemedels-, och åldern och sjukvårdsförmåner skulle kunna levereras av den privata sektorn.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

AU $ 50 miljarder plus outsourcing skulle vara första gången den privata sektorn har levererat en värnplikt subventioneras av regeringen, The West Australian rapporterade på tisdagen.

“När liberalerna börjar syssla med Medicare, innebär det att kostnaden för läkemedlet blir dyrare för sjuka människor,” oppositionledare Bill Shorten reportrar i Canberra.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

The West Australian sade planering är långt framskriden, med syfte att göra det en viktig del av kassör Scott Morrison första budget i maj.

Planen handlar om att ersätta back-office-verksamhet som utförs av byråkrater.

Den privata sektorn skulle administrera krav och betalningar samtidigt övervaka urvalskriterier.

Australia Post, Eftpos leverantörer, Telstra, och de stora bankerna visar intresse, eftersom de har online betalning och leveransstrukturer.

Opposition mänskliga tjänster talesman Doug Cameron fruktar privat hälsoinformation av australiensarna skulle hållas av multinationella företag utomlands utan erforderlig säkerhet.

“Detta är ytterligare ett exempel på en regering desperat att tillfredsställa sina stora-business uppbackare,” sade han till reportrar.

Storföretagen finansierar regeringens valrörelse, och det är därför de kommer att lämna över miljarder dollar av arbete till den privata sektorn.

Enligt villkoren i det nyligen undertecknade Trans-Pacific Partnership kommer signatur nationer inte kan diskriminera eller tvinga företagen att lagra sina data i lokala datacenter.

“TPP Parterna åtar sig att säkerställa fritt flöde av den globala information och data som driver Internet och den digitala ekonomin, med förbehåll för legitima allmänpolitiska mål, såsom personlig information skydd,” den amerikanska TPP sammanfattande tillstånd.

12 Parterna är också överens om att inte kräva att TPP företag att bygga datacenter för att lagra data som ett villkor för drift i en TPP marknad, och dessutom är det källkoden av mjukvara behöver inte överlåtas eller används.

TPP kommer att reglera handeln mellan Australien, USA, Nya Zeeland, Kanada, Singapore, Vietnam, Malaysia, Japan, Mexiko, Peru, Brunei, och Chile.

Liberaldemokraterna senatorn David Leyonhjelm sa att det gör ingen skillnad som ger fördelar, så länge de går till behövande människor.

“Om vi ​​kan lita på våra bankuppgifter till en institution inom den privata sektorn, kan vi lita på mottagare av pensioner och förmåner med privata organisationer samt”, sade han.

I oktober förra året, nypräglade premiärminister Malcolm Turnbull avfärdade oro över användningen av sin egen privata e-postserver för statlig verksamhet genom att säga att man inte ska ta förvaltningstjänster är säkrare än privata.

Department of Human Services hade tidigare publicerat en begäran om intresseanmälan från teknikföretag för att hjälpa design och påbörja byggandet av en ny välfärds betalningssystem för att ersätta 30-åriga systemet avdelningen har i stället kallat utkomstskydd Integrated System (ISIS ).

I juni förra året, ISIS används för att genomföra 50 miljoner transaktioner per dag, och leverera betalningar till 7,3 miljoner australier, med Centre utbetalningar på sammanlagt över AU $ 100.000.000.000 årligen.

Detta är en av de största socialaffärs transformationer genomförs över hela världen, framgång beror på att etablera starka bransch partnerskap “minister för Human Services Senator Marise Payne sade vid den tidpunkten.

Välfärdsbetalningsinfrastruktur Transformation programmet beräknas ta sju år att färdigställa.

Tidigare i veckan rapporterade ABC att hårt ansatta Human Services minister Stuart Robert lade skulden för en ökning av Centre klagomål vid foten av sina IT-system.

“Vi försöker att leverera en 21: a århundradet erbjudande till en välutbildad, tekniskt kunniga australiska befolkningen – men vi använder 1980-talet”, sade han.

Fram till uppgraderingar är komplett, Robert sade att han förväntar klagomål fortsätter att öka.

med AAP

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär