Australiska regeringen att auktionera regionala 1800MHz spektrum

Regeringen planerar att auktionera ut nyckel 1800MHz spektrum i regionala Australien som sannolikt kommer att leda till förbättrade 4G-tjänster utanför de större städerna i Australien.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Auktionen för spektrumet kommer att hållas i november 2015 och leds av den australiska kommunikation och mediemyndigheten (ACMA), som förra månaden rekommenderade en auktion att hållas för spektrumet.

Den 1800MHz spektrum används redan av Telstra, Optus och Vodafone att leverera 4G-tjänster i storstads Australien, men har huvudsakligen använts i regionala Australien för punkt-till-punkt backhaul tjänster. Regeringen har funnit stora delar av spektrumet förblir oanvända och skulle vara lämplig för tjänster.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Det kommer att finnas en gräns för hur mycket telcos spektrum kan bjuda på, inställd på 2x25MHz. Detta var mot rekommendation av vilande Telstra, men söktes både Optus och Vodafone. Företagen hävdade att fram till frisläppandet av 700MHz spektrum, Telstra hade monopol på 4G i regionala områden på grund av 1800MHz spektrum det plockas upp i 1998.

Regeringen sade att beslutet om konkurrensgränsen gjordes på inrådan av ACMA.

Vodafone är missnöjda med tävlingen gränsen, men eftersom företaget sade att regeringen borde ha tagit hänsyn till det faktum att Telstra har redan spektrum innehav i 1800MHz bandet i regionala Australien.

“Det är svårt att förstå den logiska grunden för att fastställa konkurrens gränser som kan ge Telstra till hörn 2x40MHz spektrum i detta band sedan gränsen ignorerar sina befintliga innehav. Ingen annan blivande auktion deltagare kan komma nära detta resultat, vilket innebär att en spelare är effektivt isolerad från konkurrens “Vodafones chef för policy Matthew Lobb sade i ett uttalande på fredagen.

“Redan konsumenter i vissa delar av regionala Australien lider brist på val och orättvisa marknadsförhållanden. Genom att minska incitament för investeringar och konkurrens i regionala områden, kommer konsumenterna miste om det värde som storstad mobilkunder tar för givet.”

Nuvarande användare av spektrumet måste utrymma spektrumet i juni 2017 men vinnande budgivare kommer att kunna distribuera tjänster tidigare än i områden där spektrum är redan vakant.

Om vissa användare inte kan utrymma spektrumet i juni 2017 har ACMA sa att det skulle kunna utfärda tillfälliga apparat tillstånd till de användare tills de kan utrymma spektrumet.

Det kanske inte är bara operatörer köper upp spektrum, med gruvjätten Rio Tinto indikerar också att den hade ett intresse av att använda 1800MHz spektrum för sina privata trådlösa nätverk i sina aluminium gruvor i norra Australien.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell