Australiska regeringen behåller comms nätverk

Den australiska regeringen har beslutat att behålla sin Intra statsrådets kommunikations Network (ICON), med Department of Finance-run säker övergripande kommunikationsnät fortsätter att ge värde för regeringen, enligt en granskning.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

“Vid denna tid, skulle en eventuell försäljning eller uthyrning inte representerar värde för pengarna för regeringen,” finansminister Mathias Cormann sade i ett uttalande på fredagen.

Regeringen i april utsågs analytiker KPMG och advokatfirman King & Wood Mallesons att leda sin scopingstudie på om att sälja ICON, efter tidigare kassör Joe Hockey anslagit medel i december halvårsskiftet budget för att undersöka det mest effektiva sättet att sälja nätet .

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Resultaten av scopingstudie bekräftade nätverkets värde till regeringen, enligt Cormann.

“The scopingstudie fann att ICON ger betydande värde till regeringen som en strategisk tillgång och värderas högt av myndigheter för dess låga kostnad och hög volym bandbredd, som underlättar tillhandahållandet av säkra, kostnadseffektiva teletjänster” finansministern sade.

ICON kan också potentiellt spela en central roll för att möjliggöra bredare hela-of-government tekniska lösningar i framtiden, såsom molnbaserade tjänster.

ICON länkar 97 myndigheter i Canberra via 160.000 kilometer fiber. Nätverket har 516 points of presence, 3,931 länkar och 2,040 gropar, med offentliga utgifter runt AU $ 5 miljoner per år på nya kontakter, och AU $ 3 miljoner i årliga upptaget.

Med 34 byråer redan använder kryptering över ICON, kommer andra snart följa, sade regeringen.

Andra rekommendationer som scopingstudie ingår att införa en strategi för att genomföra ICON inom en hel-of-government IT ram, upprättandet tydligt definierade SLA, bedöma den framtida finansieringen av ICON, och förbättra arrangemangen för due diligence oro, däribland befrielse bärare licens, tredje mans användning av ICON, egendom nyttjanderätt samt titel frågor.

“Regeringen har påbörjat ett arbetsprogram för att genomföra dessa rekommendationer”, säger Cormann.

Under senaten Uppskattningar i februari australiska regeringen teknikchef John Sheridan sade nätverket är viktigt för att säkerställa “säker kommunikation” för statliga myndigheter och organ.

“Det är fysiskt rankade och skyddas, och myndigheter kan använda det för att ansluta istället för att använda kommersiellt medföljande kablarna. Det är ungefär en tiondel av kostnaden för kommersiella kabel”, sade han.

Dessa är faktiskt vad vi kallar svart fiber. Vi ger bara länken. De kör sedan över vad kommunikation de vill. Det kan ansluta två datacenter. Det kan ansluta sina egna nätverk internt. Vi är bara tillhandahåller fiber för dem.

Cirka 30 Department of Finance anställda arbetar på nätet, med avdelningar betala för nya anslutningar samt en avgift baserad på hur många anslutningar de har.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”