Brasilianska banken Bradesco selar blockchain

Brasilianska banken Bradesco ställer insatser på blockchain teknik för att effektivisera verksamheten och kostnader och samtidigt förbättra tjänster och produkter.

Framtiden för betalningar

CBA: Industrin fick kontaktlös betalning utbyggnad fel, är framtiden för kreditkort säkerhet inget kort alls, är PCI-efterlevnad sitt jobb, eller allas?

Banken – som är en av de största i Brasilien och har förvärvat HSBC lokala verksamhet tidigare i år – planerar att starta försök för en digital plånbok tjänst baserad på koden bakom bitcoin, även känd som distribueras huvudbok teknik.

Tjänsten har utvecklats av eWally, en av de fintech startup valts ut att delta i Bradesco s startprogram InovaBRA.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

Bradesco s forsknings- och innovationsdirektör Marcelo Frontini berättade brasilianska tidningen Valor att försöken ska inledas i slutet av året på Paraisópolis en São Paulo stadsdel som består av en av stadens största slum och har flera Bradesco betalningspunkter i butiker.

Det är underförstått att de kommer att integrera den digitala plånbokstjänst till betalnings poäng och ge kunderna möjlighet att göra insättningar, göra betalningar och ta ut kontanter.

Förra månaden Bradesco har också anslutit sig till R3 konsortiet, som består av 45 finansiella företag inom forskning och utveckling av blockchain användning i det finansiella systemet.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads