British PM: Londons Tech City har nu över 600 företag

Brittiske premiärministern David Cameron har presenterat en interaktiv tweet karta över East London Tech City, som visar i realtid tweets över 600 teknikföretag i området.

Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder, säkerhet, hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m

Dubbat “Silicon Roundabout” för dess närhet till Old Street rondellen nära Shoreditch, London, fanns drygt 200 företag i området den här tiden förra året.

Cameron idag hyllas området som en “framgång”, och tillade: “Som en regering, vi är fast beslutna att fortsätta att göra allt vi kan för att bidra till att stödja och påskynda denna tillväxt”.

Men inte alla är nöjda, med vissa företag agerar uttalat mot regeringens planer för området.

Några stora teknikföretag har redan investerat i området, som Google som meddelade nyligen sina planer på att flytta ut sin Buckingham Palace Road kontor i Victoria, London till rondellen.

Men vissa företag som Twitter och Facebook, men basen ett kontor i London, inte kommer att ta upp ett erbjudande om en plats i Silicon Roundabout, ett slag mot regeringens planer på att konkurrera framgång Silicon Valley.

Men vissa företag hävdade att de inte vill ha uppmärksamhet, enligt BBC.

Medan många var nöjda för mötet med premiärministern, såsom Songkick teknikchef Dan Crow, några var mer orolig. Mint Digitals kreativ chef Andy Bell sade nej till Tech City, tillägger: “Regeringen, lämna oss ifred!”, Kastar kritik mot stora namn spelare

Vi vill inte ha en kultur att jaga bidrag och smörar upp tjänstemän. Vi inte särskilt vill uppmuntra Facebook eller Cisco att inrätta här – om de gör, det är bra – men om de inte det betyder mindre konkurrens för stor talang (nyckelresurs).

Det bästa regeringen kan göra är att få ut av våra hår och använda pengarna för att minska sin finansieringsbehovet eller, om de verkligen vill, kasta en stor fest. Egentligen skulle jag inte lita på en regeringspartiet.

Även om det har skett en viss kontrovers, är den brittiska regeringen att fästa “Hennes Majestäts” status officiella iPhone och Android applikationer. Skapad av Mobile Roadie, dessa program är den andra statligt godkända applikationer bar den officiella 10 Downing Street applikationer.

Downing Street kommenterade inte varför en BlackBerry version inte hade utvecklats.

Båda ansökningarna finns i sin plattformens respektive marknader, Apples App Store och Android Market.

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m