Campbell Arnott är: Paul Williams, CIO

Paul Williams, CIO på Campbell Arnott s, står inför uppgiften att föra verksamheten i en av Australiens äldsta och mest populära matmärken i den 21: a århundradet. Vi frågade Williams att ta oss igenom några av de utmaningar han och hans företag står inför, och hur det passar in i helheten.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Fråga: Vilka är de viktigaste teknikområden du är entusiastiska över och kommer att investera i under det kommande året, Williams: En viktig sak som vi är glada över är SAP. Det är inte nytt, men det är nytt för vår verksamhet. Vi implementerar SAP globalt. Vi har redan genomfört SAP i order-to-cash komponent kunden vända order hantering del av vår verksamhet, och vi rulla ut genom resten av våra affärsenheter och i hela regionen under de närmaste två till tre år.

Inom vilka områden tycker du att du får mest nytta av dessa rörelser, Williams: SAP har liksom blivit grundstandarden för konsumentpakete-bra företag, så om man tittar på vår jämförelsegrupp av företag som vi jämför oss till – – globala livsmedelsföretag – jag tror åtta av de tio redan använder SAP. Jag tror att vi ska vara nummer nio.

För oss i Asien Pac regionen, handlar det om att befästa det som en gång var disparata affärsenheter som körs på olika affärssystem allt på en enda transaktions ryggraden. Det är spännande från en kostnad och affärsenable synvinkel. Det minskar naturligtvis våra kostnader för att driva flera system, men ännu viktigare, när vi har ett system för alla våra verksamheter har vi en vy av alla våra data – vi vet att vi menar samma sak över affärsenheter.

Detta ger oss i en position där vi verkligen kan börja gruvdrift i dessa data och verkligen förstå hur vi kan förbättra affärsmöjligheter, förbättra våra prestanda och servicenivåer – alla dessa typer av saker. Det gör en mycket jämn process över hela företaget.

Hur mycket du planerar att spendera på IT under det kommande året, Williams: Tja, jag antar att det finns två sätt att svara på det. Först på investeringssidan, på kapitalsidan, vi uppenbarligen gör en stor ERP-projektet, så det finns en hel del kapital kommer in bakom det.

På arbetssidan – kör business as usual – vi faktiskt spenderar mindre under 2007 än vi kommer under 2006. Vi har klippt ganska aggressivt i våra pågående driftskostnader, och att kunna återinvestera dessa pengar.

Vilka är några av de andra indikatorer, KPI du använder för att bedöma prestanda som en CIO, Williams:? Jag tror att kostnaden är naturligtvis viktigt, men det är bara en aspekt. Leverera affärstransformerande projekt är nyckeln sak. Det har varit ett ganska stort antal förändringar med Campbell Arnott är i regionen. Och IT-projekt har varit kärnan. Det har varit affärsprojekt, men de har haft tekniska bitar till dem. Så att kunna leverera dem i tid, att planera, budgetera, och att inse alla fördelar har varit en viktig sak.

Det finns ekonomiska, det finns strategiskt, det är den operativa naturligtvis, som är SLA, tillgänglighet, som uppfyller affärsmässiga krav – allt från provisioneslutanvändaren computing för att se till att systemen körs 24/7. Och sedan det sista är engagemang inom arbetskraften – med en engagerad IT-team som är anpassad till de värden av verksamheten, och är en del av hela näringslivet och agendan framöver. Detta blir allt viktigare.

Annat än SAP och projekt du nämnde tidigare, finns det andra projekt som Arnott s är ute efter att starta, under det kommande året, Williams: Det finns ett fåtal. Faktum är att vi är mitt i förbereder sig för att gå direkt på en ganska stor program. Det är runt handels kampanjer förvaltning. Vi genomförandet av CAS verktyget CPWerx, som är en TPM produkt och vi också genomföra eller åter genomföra Manugistics för vårt krav och leverantör planeringsverktyg.

Det är en del av en fullständig omarbetning av verkligen hela processen, från att bestämma vad vår efterfrågan från våra kunder, planerar att påverka efterfrågan genom att göra händelser i handeln, liksom kampanjer och slut gångar displayer och den sortens saker, och alla vägen genom att faktiskt uppfylla dessa order och få produkten tillbaka på hyllorna.

Denna process är på väg att gå live till oktober-november, så vi kommer att ha en enda process i alla de olika kategorierna vi verkar på, för att hantera vår handel snurra, för att optimera alla våra evenemang och alla de olika mässor som vi gör, och har det mycket väl kopplas till hela leveranskedjan bit, så att vi gör rätt produkter och har dem där vid rätt tidpunkt för att passa efterfrågan.

Det är apan på ryggen hela tiden – att få en bra uppfattning om vad som efterfrågan kommer att bli, hur man kan påverka efterfrågan, alla de faktorer som påverkar denna efterfrågan, och sedan kunna sända till det. Självklart, när du har en beställning och du inte har en produkt att leverera, det är pengar som kommer direkt från din vinst.

För att verkligen få det nya projektet från planeringsstadiet till verklig implementering, vad tycker du är det viktigaste sättet att få alla ombord, Williams:? Jag antar att det är en process ganska lik de flesta företag. Dessa är alla fall konjunkturläge, så vi måste bygga kostnaderna och fördelarna under projektets livslängd, och det måste nå en viss internränta och ROI mål, etc. Det är den formella delen av det. Den informella delen av det är verkligen erkänner möjlighet att få människor att inse att det finns ett behov av att ändra.

Du kan börja skapa en vision för hur framtiden kan se ut, få människor anslutit sig till det, så egentligen med den tid du kommer till din formellt förslag ombord, har du faktiskt fått fart redan sker i branschen. Du vill att folk i de olika avdelningarna alla tänker, “Ja, vi är bakom detta, vi vill göra det.” På grund av det är naturligtvis det svåra, eller hur? Den tekniska delen är den enkla biten.

Den klassiska sak är, det kan inte vara min idé, och det kan inte vara konsulten idé, och det kan inte vara någon att göra med den tekniska idé. Det måste vara affärs idé. Och den idén måste börja tillbaka på utsäde av idén. Om det gror på rätt plats, kommer projektet att lyckas. Om det kommer in uppifrån eller från sidan eller något, det är en mycket svårare försök att få det gjort.

Detta kan vara en svår eftersom ingen tycker om att prata om saker som inte går exakt för att planera, men vad är den största lärdomen du lärt dig i din roll som CIO, Williams: Same old lista – du har att? vet vad du gör, du måste vara mycket tydlig på din räckvidd, nummer ett. Du måste se till att du har rätt företagande och de viktigaste aktörerna bakom det, nummer två.

Dessa två saker gjorda, och resten är ganska enkelt. Vi är ett livsmedelsföretag, har vi inte tenderar att gå ut och skriva programvara. Vi kommer att välja saker som redan arbetar på andra ställen. Så vi tar inte tekniska risker, men vi tar affärs förändring riskerar hela tiden.

När jag tittar på de projekt som inte har gått så bra, som har dragit ut på, det har varit helt enkelt därför att vi antingen inte har haft sponsring eller sponsorer har lämnat. Det har varit någon annans husdjur och de har gått och vi har fastnat med något halvvägs färdig att vi måste re-energize. Sällan dessa dagar du kan säga, “Åh, vi körde upp mot en tekniskt problem.” Skam på oss om vi gör, men det är inte så som tenderar att resa oss upp.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget