Centre IT-system set för AU $ 1b skrotning

Australiens föråldrade Centre datorsystem är inställd på att skrotas till en kostnad av AU $ 1000000000 på grund av oro för att det inte kommer att klara av en planerad översyn av välfärdssystemet.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Socialtjänstminister Scott Morrison sa att när systemet infördes på 1980-talet, fick cirka 2,5 miljoner människor betalningar.

Nu finns det cirka 10 miljoner socialbidragstagare, med AU $ 400.000.000 spenderas på 50 miljoner transaktioner varje dag.

NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, stora datamängder, Institutionen för sysselsättning blir visuella att fylla australiska jobb

Detta är ett system som fortfarande har manuell behandling fäst vid den, och det har varit kvar i princip vissna under många år, “Morrison berättade Sky News.” Det är dags för det att få några allvarliga uppmärksamhet.

Morrison sade att systemet är stabilt men ineffektiva, och regeringen omedelbart skulle spara pengar om det byts ut.

“Systemet vi arbetar utanför utvecklades på 80-talet vid en tidpunkt då sagt, Internet och saker som … smartphones och så vidare var drömmar”, sade han.

Labor stödde insatserna för att ersätta Centre datorsystemet.

“Fallet … har ganska starkt gjort att detta system är stönande under tyngden av vad som efterfrågas av det,” Shadow biträdande kassör Andrew Leigh berättade Sky News.

AAP

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Institutionen för sysselsättning blir visuellt att fylla australiska jobb