Cisco, 3Com fördröjnings hem nätverksprodukter

Liksom många tech företag, 3Com, (coms), och Cisco, (CSCO) bygger en ny hushållsapparater kallas “residential gateways”, som gör det möjligt för konsumenterna att säkert ansluta en rad elektroniska apparater såsom persondatorer, apparater och säkerhetssystem till Netto.

Bland annat löften, har enheterna varit tippad som möjliggör för många avancerade tjänster, såsom video-on-demand, möjlighet att enkelt lägga till nya telefonlinjer, och möjligheten att övervaka och hantera energianvändning.

Men eftersom hemnätverk marknaden är fortfarande fram, 3Com och Cisco har skjutit planerna på en high-end residential gateway, företagsrepresentanter sade måndag.

Porten är en viktig komponent till den mycket hypade nätverks hem, där människor kan förmodligen göra allt från att starta sina diskmaskiner via nätet för att ladda ner filmer på efterfrågan. 3Com och Cisco har varit två av konceptets största boosters.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Men hittills har konsumenter som har skapat hemnätverk varit intresserad i mer vardagliga uppgifter, såsom att dela skrivare och annan kringutrustning.

De nätverk jättar kommer att fortsätta att utveckla high-end hem produkter, men kommer inte att släppa dem när som helst snart. Snarare planerar de att fokusera på de grundläggande enheter som tillåter människor att nätverka sina datorer att dela data eller en Internet-anslutning med hög hastighet. Dessa tidiga enheter kommer inte att leverera många av de funktioner som de mer avancerade efterföljare så småningom kommer att erbjuda.

representanter 3Com och Cisco sade att de förnyade sina produktstrategier under de senaste sex månaderna på grund av att marknaden för hemnätverk inte har vuxit lika snabbt som de hade hoppats.

Ärligt talat, sex månader sedan, vi alla trodde att denna marknad skulle hända förr “, säger Julie Shimer, vice president och general manager för 3Coms bostäder anslutning grupp.” Det är bara nu börjar ta fart som vi trodde att det skulle för ett år sedan.

Cisco gjorde en stor marknadsföring push för sin residential gateway i juni, säger en $ 500 enhet skulle vara tillgängliga i början av året. En Cisco representant sade på måndagen att nätverksjätten har lagt dessa produktplaner på is.

Vi är glada över hemnätverk marknaden “Cisco taleskvinna Robyn Jenkins sade och att notera att Cisco säljer trådlösa hemmanätverk kit.” Men vi har drivit tillbaka (high-end-gateway) och att vi inte har en ny reviderad tidsplan .

Hemnätverk är fortfarande i sin linda, men analytiker räknar med att marknaden för att ta bort under de kommande åren eftersom fler konsumenter få hög hastighet nätåtkomst och vill ansluta sina datorer, apparater och elektroniska apparater.

De flesta hem nätverksprodukter i dag är enkla kit som tillåter människor att ansluta flera datorer så att de kan dela en enda Net anslutning, byta filer och dela skrivare och annan kringutrustning. Analytiker säga sådana produkter har ökat i popularitet och nu säljer bra, särskilt trådlösa nätverk kit.

Men i framtiden, tech företag tror att mer komplexa residential gateway behövs för att fungera som den centrala enheten i hemmet som ansluter en bredare utbud av produkter till nätet.

3Com, till exempel, har planer på en high-end-gateway som erbjuder video-on-demand och möjligheten att enkelt ringa telefonsamtal över Internet. Men eftersom efterfrågan är ännu inte stark nog för sådana tjänster, är företaget släppa enklare gateways först. På Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas denna vecka, började 3Com sälja en ny trådlös tillägg till kabel och digital subscriber line (DSL) modem som gör det möjligt för människor att länka sina datorer.

På CES, företag som TV set-top box beslutsfattare Motorola och Scientific-Atlanten, och nystartade företag som IBM biprodukt Home Director, Cayman Systems, 2Wire och medaktiva Networks visat sin linje av residential gateway produkter. Medan Home Director visade upp ny programvara som tillåter människor att skapa fler telefonlinjer i hemmet och förmågan att strömma musik i hela huset, de flesta tar samma strategi som 3Com och Cisco – med fokus på lägre avancerade enheter först, säger analytiker .

Tech företag och analytiker räknar med att residential gateway marknaden så småningom exploderar. Cisco och 3Com skulden hemnätverk långsamma uppkomsten till långsammare än väntat antas höghastighetsanslutning till Internet via kabel eller DSL-modem. Telefonbolag som erbjuder DSL, till exempel, fortfarande lider av ständiga klagomål om långa väntetider för installation.

Ändå räknar marknadsundersökningsföretaget Parks Associates gateway marknaden kommer att växa från $ 1,7 miljarder intäkter i år till $ 2,9 miljarder 2005. Parks Associates analytiker Kurt Scherf förväntar high-end residential gateways kommer inte att ta bort fram till 2003, då tjänsteleverantörer kommer att behöva att erbjuda nya tjänster såsom video-on-demand att differentiera sig och tjäna mer pengar.

Visionen tar längre tid än väntat, men tjänsteleverantörer för närvarande gör goda vinstmarginaler med bredband. Det är antagligen tillräckligt för en hel del av dem att klara sig på nu “, sade Scherf.” När de månatliga (bredband) priserna sjunka under $ 30 kommer du att se flera tjänsteleverantörer bunt hem nätverkstjänster.

Till exempel, Sprint, som tillkännagivit planer tisdag erbjuda enkla hemnätverk kit för sina höghastighets nätåtkomst konsumenter i slutet av januari och början av februari, planerar att erbjuda nya tjänster med hjälp av high-end residential gateways under de närmaste åren. Företaget sent i år kommer att börja testa möjligheten att ladda ner filmer över nätet, säger Greg Crosby, Sprints Vice President för bredbandsprodukthantering.

De flesta kommunikationsföretag är alltför upptagen med att bygga sin nätinfrastruktur och alltför översvämmas med att installera höghastighets nätåtkomst för konsumenterna att vara bekymrad med hemnätverk, säger 3Coms Shimer.

representanter 3Com och Cisco avböjt att kommentera när de kan släppa high-end residential gateways. Men Shimer sa att det kan vara ett år eller två innan hemnätverk marknaden är mogen nog för konsumenterna att kräva avancerade residential gateways.

Shimer sade hemnätverk marknaden – och den resulterande residential gateway marknaden – så småningom kommer att utvecklas till en stor Moneymaker för teknikföretag,. Marknaden kommer fortfarande att ske, men det kommer att ta lite mer tålamod “, sade hon.” Vi ll skapa den i lagom stora bitar.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera