Cisco hausse på tjänsteleverantören marknaden

Vi är optimistiska om tjänsteleverantören marknaden “, sade han under ett inledningsanförande vid Supercomm mässan här tisdag.” Tjänsteleverantören marknaden är inte bara om transporter. Det handlar om tjänster.

Cisco har tagit upp tjänsteleverantören marknaden –which omfattar försäljning till stora lokala och långväga telefonbolag, Internetleverantörer, webbhotell företag och kabelföretag – med IP-infrastrukturutrustning som routrar och switchar i flera år. Medan segmentet står för endast cirka 27 procent av sin totala intäkter varje kvartal, tillbringar bolaget nästan 50 procent av sin budget för forskning och utveckling på det. Och i fyra av de åtta senaste kvartalen har varit den snabbast växande segmentet av bolagets verksamhet.

Som nätverkstrafik ökar mer än 100 procent per år, ser Cisco stor potential i den framtida tjänsteleverantörens marknaden. IP har blivit central för strategier varje större bärare, eftersom de använder den för att kollapsa separata data- och röstnätverk till ett enda nätverk. IP är också viktigt som bärare börja erbjuda gemensamma innehåll och användarupplevelser över sin trådbundna och trådlösa nätverk.

Dessutom kommer IP möjligt för tjänsteleverantörer som telefonen företag att komma in helt nya industrier som TV.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Medan IP ger en mängd möjligheter till tjänsteleverantörer och leverantörer av utrustning som Cisco som hjälper till att bygga dessa nätverk, det är värdelös om bärare kan garantera kunderna en trygg och säker upplevelse.

Marknaden kommer till dig “, sade Chambers.” Men en brist på säkerhet kommer att bromsa branschen mer än något annat.

Cisco har fokuserat på att utveckla och integrera säkerhetsprodukter i sin portfölj under de senaste åren. På måndag, introducerade det program som kommer att köras på sina routrar för att bättre skydda mot överbelastningsattacker. Mjukvaran, som kallas Cisco Guard och Cisco Traffic anomali detektor, lär sig vad som är normalt i ett nätverk och justerar routrar beteende på grundval av denna information. Den kommunicerar också att information, tillsammans med användar etablerade säkerhetspolicy och administrativa förändringar, till tjänsteleverantörer.

Under sitt anförande, Chambers betonade vikten av att bygga säkerhet direkt till nätverket via produkter som routrar, så att attacker kan förhindras från att uppstå.

Säkerhet är inte en tjänst på egen hand “, sade han.” Det måste integreras i en omfattande arkitektur.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera