Citrix kontra Xen samfundet

Som virtuell tävling maskinens programvara värmer upp, skulle man förvänta sig representanter för var och en av leverantörerna att ta bilder på varandra i media. Jag har sett ett färskt exempel på this.Two av förespråkarna för Xen, Citrix och Virtual Iron, förefaller att ha på det i media.

Den 9 juli 2008 Tony Asaro, Chief Strategy Officer vid Virtual Iron, sköt tillbaka i ett blogginlägg med titeln Simon säger något skrämmande. I sin post, Tony påpekade att Xen teknik är resultatet av de insatser som en öppen källkod och resultaten öppen källkod i stället för att ägas av ett enda företag. Han fortsatte med att påpeka att integrationen av teknik inom områdena hantering av virtuella resurser och lagringsvirtualisering var viktiga framgångsfaktorer.

Som man kan förvänta sig, både Simon och Tony har rätt om vikten av integration av virtuell maskin teknik i den totala miljön som innehåller andra verktyg, såsom teknik för hantering, säkerhet, lagringsteknik och många typer av applikationsmiljöer. Jag inser att Tony försökte att svara på en lätt till hela Xen samhället, men det verkar verkligen viktigt för Xen samhället som helhet, för att komma ihåg vem som är verklig konkurrens. I slutändan bör andra medlemmar i samhället inte vara i fokus för konkurrens insatser.

Om vi ​​fokusera på Xen samhället skulle vi finna leverantörer såsom Citrix, Virtual Iron, Red Hat, Novell / SUSE, andra leverantörer av Linux-distributioner, Sun och Oracle. Bidragsgivarna till denna teknik ser ut som den som är vem av X86-baserad hårdvara och software.The potten skott vi ser visar att denna gemenskap är i “Coopetition” -läge nu och det verkar som Citrix försöker blåsa upp det till en fullständig konkurrens . Detta är enligt min uppfattning, är inte riktigt bra att Citrix sak eller för samhället som helhet.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Jag tror vad som verkligen händer är att Citrix betalade en hel del pengar för XenSource och kämpar för att hitta och sedan utnyttja olika sätt att få en positiv avkastning på investeringen. Eftersom virtuell maskin programvara är på väg att bli en handelsvara, kan Citrix inte överlappa VMwares strategi att ta ut en högre pris för sin produkt. Det är inte klart att även VMware kan fortsätta på den inslagna vägen när Microsofts prissättning beaktas.

Andra leverantörer av Xen teknik bara inkluderar Xen virtuell maskin mjukvara i sina operativsystem, inbäddade det i sin hårdvara eller erbjuda det som en del av ett paket som inkluderar deras förvaltning / orkestrering / automation products.They räkna med att få intäkter baserat på hela värdet de lägger till en kunds miljö snarare än för Xen teknik av sig självt.

Citrix verkar ha beslutat att om det “skjuter” alla andra medlemmar av Xen samhället och hamnar den sista stående medlem att det kommer att kunna, i slutändan, få dessa högre priser. Jag är inte säker på att när historiker ser tillbaka på den här tiden, att Citrix kommer ses klokt att ha engagerade i denna kamp vid denna tidpunkt när det kan också innebära att öppen källkod som stödjer Xen blir ovilliga att arbeta med Citrix.

Med ursäkter till folk som älskar styltiga engelska i dataspel Zero Wing, verkar det som Citrix försöker tala om för Xen samhället “Alla dina Xen intäkter är tillhörde oss.” Även om detta kan tyckas vara en bra strategi att folk på Citrix, i slutändan spelar det i händerna på både Microsoft och VMware. Det vore mycket bättre om Xen samhället gick samman och fokuserade på verklig konkurrens snarare än att slösa begränsade resurser ingriper varandra i strider.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys