Cloud och den lokala applikationer kan samexistera

Applikationer och data på lokaler, applikationer och data i molnet. Men gränserna mellan dessa två världar kommer oskärpa, eller till och med försvinna en dag. How do you föra de två samman?

Det är den fråga som ställts i en färsk rapport från Forrester analytiker Stefan Ried, Ph.D., som tillsammans med hans medförfattare (inklusive SOA förespråkare Randy Heffner), kräver en nästa generations “hybrid integration” strategi som federates olika integration silos och topologier, oavsett var de befinner sig i förhållande till företaget.

Föra dessa världar är viktigt, eftersom det är osannolikt att företagen kommer att riva upp sina på lokala investeringar för att flytta till molnet. Men det är också en realitet att ett stort antal företag förlitar sig på molnet för åtminstone några av deras kapacitet.

Forresters undersökning av 1,631 företag visar att “endast en minoritet av företagen planerar att byta ut eller har redan fullt ut Java and.NET runtime plattformar eller [Business Process Management] och BRM med molnplattformar.” Undersökningen konstaterar också att ungefär en av fyra är intresserade av att kombinera affärsfotstegen i molnet och på lokaler i enskilda processer.

Övergå från projekt engångsintegrations tid till marknad. Ta “system av register” (ERP, ekonomi, kontroll) tillsammans med “system av engagemang” (CRM, samarbete) .; Betona affärsnytta, snarare än IT-optimering.

Analytikerna ger ett exempel på hur en integrerad process scenario utspelar sig

Ett tillverkningsföretag tar emot begäran om offert via en molnbaserad applikation och svar på dessa begäranden med en traditionell på lokaler produktlivscykelhantering (PLM) / ERP-system, beslutet att erbjuda rabatter kan stödjas av en analys ansökan tillhandahålls från moln men kommer smidigt att visas i användargränssnittet av affärssystemet. Gränserna mellan moln och lokala program kommer i allt högre grad oskärpa – till slut blir helt osynlig för många företagsanvändare.

Så hur företag får denna hybridmiljö, som behandlar alla data och program, oavsett var de är baserade, lika? Det tar nytänkande bland IT-ledare. Det blir ingen enskild produkt eller lösning för att bemöta detta, eftersom det är mer av en arkitektonisk problem. Här är några tips

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin