Gör serverleverantörer har ett svar på den vita rutan trend?

Marknaden servern ser ut att hålla sin egen, men en uppenbara frågan är om de stora namn leverantörer har något svar för den våg av vita box tillverkare.

Baserat på uppgifter från IDC, ser den globala servermarknaden som ett fall av business as usual. År 2014 såg den globala servermarknaden inkomster växa 2,3 procent till $ 50,9 miljarder ett år tidigare.

Och ställningar — när du står för IBM: s försäljning av sin x86-server verksamhet till Lenovo — se status quo. HP höll ledningen. Dell visade tillväxt. Cisco fortsätter att stiga och Lenovo är nu en spelare.

Men linjen värt att titta på är ODM Direct kategori, som oförklarligt fick lite nämna från IDC.

Datacenter är ryggraden många tech tjänster som vi tar för givet, men vad som händer bakom dessa dörrar – och varför skulle företag inklusive Apple och Google är intresserade av att flytta över?

ODM Direkt leverantörer är nu den fjärde största server spelare baserad på marknadsandelar. Denna kategori representerar kontraktstillverkare av utrustning som gör de flesta av de servrar i Kina för märkesvaror server spelarna. Med andra ord, dessa entreprenörer — Foxconn, Pegatron, Quanta och andra — kan nu sälja sin utrustning direkt till Facebook och Google, som bygger sina egna servrar till sina specifikationer.

För nu dessa private label servrar är sannolikt att något innehöll. Molnleverantörer kommer att stå för den största delen av server försäljning i framtiden, men företag är benägna att hålla med de varumärken de känner — åtminstone för lite. Vad återstår att se är om företag — under förutsättning att de kommer att vilja köra sin egen infrastruktur över molnet — också anta vit ruta redskap. När allt kommer omkring, är Open Compute Project startades av Facebook inhämtar mycket uppmärksamhet. Enkelt uttryckt, kan det finnas ett bättre sätt att göra servrar.

Lägg upp och man kunde se serveraggedon någon gång. Molnet innebär i slutändan färre servrar att sälja. Virtualisering innebär ännu färre lådor sålda. Molnet tjänsteleverantörer går vit ruta med kontrakt utrustning. Visst, integrerade system från lik av Cisco går bra, men det är en högre end marknaden som sannolikt inte kommer att skala.

IBMs Softlayer att använda OpenPOWER servrar; Windows Server 2003 uttjänta: Val och möjligheter, Red Hat 64-bitars ARM Linux växer upp, innan du dumpa dina servrar för molnet, betrakta dessa domedagsscenarier, Can hårdvara beslutsfattare hantera snabba moln vända? , rack~~POS=TRUNC går OpenPOWER, Qualcomm: Kan det sporrar en ARM-server våg, Dell-kunder får serverbyggstenar med Poweredge FX, Lenovo efter IBM server affären:? Vi kommer att slå tillbaka mot HP FUD

Vad kommer serverleverantörer göra? Den enda trovärdiga svar jag har sett kommer från Hewlett-Packard. HP: s ställning på den vita rutan hot är att samarbeta och spela boll. På HP: s 24 februari första kvartalet telefonkonferens, sade vd Meg Whitman.

Mer än någonsin, datacenter köra världen, men många av dem behöver en 21: a århundradet omstart. Dagens datacenter måste vara mer effektiva, redundant, och flexibel än någonsin. Vi undersöker när och hur man bäst kör ditt eget datacenter kontra när man ska lägga till molnet eller en tjänsteleverantör, och när du tar en hybrid strategi.

Andra server leverantörer kan ha att distribuera en liknande strategi. Till exempel, har Dell varit en nyckelspelare i Open Compute Project. Den vita rutan server kategori blir för stor för att ignorera. Vid något tillfälle, är företag kommer att luta vita rutan för och de gamla leverantörer kommer att behöva anta och utvidga.

se även

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning