Kina lovar snabbare, billigare webbåtkomst

Kina har lovat det kommer att ge snabbare och billigare tillgång till Internet till fler människor, i ljuset av klagomål som en nära-monopol som kontrolleras av statliga-stödda företag har ont tjänsterna.

AFP rapporterade måndag att Kinas ministeriet för industri och informationsteknologi (MIIT) åtagit sig att öka hastigheten och lägre priser som Internet spelat en roll i den ekonomiska utvecklingen.

Värdera en regering tankesmedja konstaterade newstråd de avgifter som Internetleverantörer i Kina är upp till tre eller fyra gånger högre än länder som USA, Storbritannien och Japan. Ändå är den genomsnittliga bredband hastighet mindre än en tiondel av dessa länder.

Kina planerar att ta webbåtkomst till sina eftersläpande västra provinserna, landsbygden och fattiga regioner, enligt rapporten. Man satte också upp målet att lägga 20 miljoner hushåll som använder fasta Internet till den befintliga 156 miljoner i hela landet.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enligt statliga medier, rabatter på upp till 30 procent på Internet avgifter för offentliga bostäder hyresgäster i Shanghai trädde i kraft i söndags, rapporterade AFP.

Detta sker efter ett regerings sond i november förra året för att undersöka statliga telekomjättar, China Telecom och China Unicom, för misstänkt monopol brott relaterade till deras Internet bredbandstjänster.

Eventuella påföljder eller straff har ännu inte offentliggöras, AFP noterade dock båda företagen har sagt att de kommer att sänka priserna efter sonden, med China Telecom säger det slash priserna med 35 procent på fem år.

Kina har en halv miljard internetanvändare, den högsta befolkningen i världen.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september