Ring för brådskande undersökning av $ 130m Wellington City IT-projekt

Prominent Nya Zeeland bloggare Ian Apperley efterlyser en brådskande, oberoende utredning Wellington kommunfullmäktiges NZ $ 130.000.000 Shared IT Infrastructure Services projektet efter dokument visade tydligt på hög nivå oenighet projektets kalkyler och business case.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Spark NZ rapporterar NZ $ 370 miljoner nettoresultat,? MYOB växer ERP erbjudande med NZ $ 28.5m Greentree förvärv, NZ Commerce kommissionen undersöker föres Vodafone- sky fusionen

Apperley igår släppte dokument han mottagit enligt lagen om officiella information som han sade föreslå siip projektet inte stapla upp ekonomiskt och hade genererat “värme” mellan VD: s av råd som skulle vara inblandade,. “De dokument och process hittills släpptes i min mening kräver ett brådskande, oberoende utredning av förvaltningen av programmet och de kostnader som är förknippade med det, som visas på ytan inte att stapla upp “, skrev Apperley.

Den ursprungliga affärsmässiga förutsättningarna för projektet kostnadsberäkning på NZ $ 130m och behövde Greater Wellington regionfullmäktige (GWRC) och andra parter för att komma ombord för att hålla det kostnadseffektivt, säger Apperley.

Men GWRC följde andra i avhopp och en 2 December e-post från sin vd vederlägger uttalanden om sin position i dokument om att släppas ..

GWRC vd Greg Campbell sade att om innehållet i dokumenten offentliggjordes, skulle han vara tvungen att försvara sin regionala fullmäktiges “och beslutsfattande”.

Han skrev att han var besviken på kommentaren och analys ingår. Det speglade inte GWRC uppfattning inte hade delats med GWRC och inte i linje med den senaste affärsmässiga han såg.

“Detta kommer sannolikt att innebära att undergräva integriteten av siip analysen i det offentliga rummet”, skrev Campbell.

Kommentar i tidningen kan stödja programmet business case story, men kommer inte att stapla upp.

De GWRC trodde löpande driftskostnader skattas, skrev Apperley.

Detta innebär i klartext att kostnaden är mer än vad de betalar för närvarande.

Campbell sade i sitt brev GWRC kunde inte placera den börda på sina ratepayers, även om det skulle ha “dyrt älskade” servicenivån siip lovat att leverera.

Den “verkliga kicker”, skrev Apperley är att Wellington City behövde aldrig siip eftersom staten redan har skapat en serie av IT-tjänster, så kallade gemensamma kapaciteter, som erbjuder samma tjänster som siip utlovade.

“Vi vet också att flera andra kommuner har anslutit sig till dessa tjänster och är ganska nöjd med kostnaden och vad de får”, skrev han.

Wellington kommunfullmäktige har ännu inte svarat på en begäran om kommentar gjorts sista kvällen.

Dimension Data utsågs till leverantör för projektet i juni. Det skulle ge nätverk och mobila tjänster, integration, skrivbordstjänster och ledning ICT-infrastruktur.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze