Apples iPhone 6s optimism kan återspegla bättre kamera framåt

Apple är enligt uppgift optimistisk att efterfrågan på nästa rad av iPhone kommer att vara så stark att det ska motivera ett rekord produktionskörning med vad som förväntas bli blygsamma förändringar av maskinvaran.

The Wall Street Journal rapporterade att Apple ber sina leverantörer att göra mellan 85 miljoner och 90 miljoner av nästa generations iPhone, som kommer att ha samma skärmstorlekar som iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

Som Kevin Tofel noteras det är uppenbart efterfrågan på stora skärm iPhone och Apple verkar vara dunkande Samsung, som inte fick Galaxy S6 bump det behövs.

Men jag skulle hävda att Apples optimistiska produktionskörning har mer att göra med hårdvaran förändring alla vill — en kamera med fler megapixlar. Visst, har Apple programvara den sortens motiverar sina kvalitets fordringar med 8 MP, men vem som helst som har försökt att spränga en iPhone foto vet du spolas.

Verkligheten är att megapixlar någon roll och Apple kan inte hålla med 8MP spelplan för evigt. Man skulle kunna hävda att Apple redan har bott med en 8MP kamera för länge med tanke på Android-enheter har dubbla megapixel i många fall.

Lägg upp och Apple har tydligen en tvåårig catch-up plan för att dunka Samsung.

År ett: Match Samsungs storbilds-play och ta bort det som höll människor på Android. Ange 4.7- och 5.5-tums skärm iPhone.

År två (kommer med iPhone 6s): Ta bort Samsungs kamera kant och matcha megapixlar. Samsung svartabörshajar regelbundet att kameran i sin Galaxy linje cribs teknik från sina fristående kameror. Apple kan motverka med fler megapixlar och hävdar att det är mer av en DSLR ersättare.

Hårdvara, Top tillbehör för din MacBook (september 2016), Social Enterprise, Top 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år, hårdvara, Top 25 tillbehör till din MacBook, rörlighet, Review: Romoss bärbar laddningsstation för företag som vill att glädja sina kunder

Här är en titt på Samsungs kamera tonhöjd.

Ja, Apple kan lägga till andra funktioner som kommer att räknas. Men kameran kommer att fråga de flesta och sporre uppgraderingar. Om Apple levererar på kameran kanske det kommer motivera sina serier.

Topptillbehör till datorn (september 2016)

Topp 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år

Topp 25 tillbehör till din MacBook

Recension: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder